Aerodrom, ilustraicja, Foto: Nemanja Nikolić

letovi

Masovno obustavljanje letova: Evo šta se trenutno dešava!

Problemi u međunarodnom vazdušnom saobraćaju

Objavljeno: 23.09.2024. 12:43h > 15:14h

Nemačka avio-grupa Lufthansa saopštila je da je obustavila sve letove za i iz Tel Aviva i Teherana do 24. septembra, dok su letovi za Bejrut otkazani do 26. oktobra.

Mnoge međunarodne avio-kompanije produžile su suspenziju letova za Bliski istok zbog mogućeg širenja sukoba u regionu, dok su pojedine prilagodile rute kako bi izbegle rizične zone u vazdušnom prostoru, prenosi Rojters.

Indijska avio-kompanija "Air India" obustavila je redovne letove za iz Tel Aviva, glavnog grada Izraela, na neodređeno vreme.

Nemačka avio-grupa Lufthansa saopštila je da je obustavila sve letove za i iz Tel Aviva i Teherana do 24. septembra, dok su letovi za Bejrut otkazani do 26. oktobra.

Kompanija "Air France-KLM" obustavila je letove za Bejrut najmanje do 24. septembra, dok su letovi za Tel Aviv nastavljeni 19. septembra.

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija "Ryanair" otkazala je letove za Tel Aviv do 26. oktobra.

Američka kompanija "United Airlines" saopštila je da je zbog bezbednosnih razloga obustavila letove za Tel Aviv na neodređeno vreme, dok je "Delta Airlines" pauzirala letove između Njujorka i Tel Aviva do 31. decembra.

Britanska kompanija "EasyJet" obustavila je letove za Tel Aviv još u aprilu, a planirano je da ih nastavi 30. marta naredne godine, prema izjavama portparola.

Velika Britanija je savetovala svojim avio-kompanijama da izbegavaju vazdušni prostor Libana od 8. avgusta do 4. novembra zbog rizika po avijaciju usled vojnih aktivnosti.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/Preneo: V.Š)