Lazar sadi papriku u Africi, Foto: Printscreen/X/Lazar Čovs

PROCENITE

Lazar otišao u Afriku, pa snimkom razbesneo ljude: Sve počelo kao dečački san, pa nastao totalni haos! (VIDEO)

"Danas sam ostvario dečački san usred zapadne Afrike"

Objavljeno: 23.09.2024. 12:17h > 12:46h

Lazar iz Srbije otputovao u Afriku pa inspirisan poznatom dečijom pesmom zasadio žutu papriku. Zbog svog postupka dobio oštre kritike od nekolicine Srba.

"Išli smo u Afriku da sadimo papriku, znate, onu žutu..." – svima dobro poznata legendarna dečija pesma Minje Subote postala je stvarnost za jednog Lazara iz Srbije, koji je nedavno otputovao u Afriku, poneo sa sobom rasad žute paprike i tamo je zasadio. Međutim, umesto pohvala i osmeha koje je očekivao, na društvenim mrežama dočekale su ga oštre kritike.

Lazar je sa željom da podeli svoj neobičan poduhvat snimio video u kojem sadi papriku usred Afrike, verujući da ne čini ništa loše. Ipak, kada je svoju simpatičnu avanturu podelio na Iks platformi, naišao je na brojne kritičare koji su ga optužili da svojim postupkom ugrožava lokalni ekosistem.

"Danas sam ostvario dečački san usred zapadne Afrike," napisao je Lazar u opisu videa.

Na snimku se vidi kako Lazar ide ka plaži, dok kroz osmeh priznaje da već gotovo 30 godina mašta o tome kako bi bilo zasaditi papriku u Africi. Na trenutak zastaje, vadi kesicu sa semenom žute paprike, prilazi jednom drvetu i pažljivo stavlja semena u zemlju, a zatim ih zaliva.

Uz osmeh, Lazar završava video - objašnjavajući da je konačno ostvario dečački san.

"Seme preko granice - to se ne radi"

Lazarov video na društvenim mrežama izazvao je burne reakcije. Mnogi su ga optužili da svojim postupkom doprinosi uništavanju ekosistema Afrike, a ceo poduhvat, koji je započet sa dobrim namerama, ubrzo se pretvorio u žustru raspravu.

"Ne znam jeste li znali ali unošenje novih bioloških vrsta u ekosistem može trajno da poremeti taj ekosistem i dovede do izumiranja autohtonih vrsta. Ali nek si ti care ispao zanimljiv na internetu", "Paprika se ne seje, nego sadi iz rasada", "Kako si to plitko posadio, sve ti je isplivalo", "Seme, preko granice, druge zemlje. To se jednostavno ne radi, koliko god to bilo zabavno ili šta već", pisali su oni.

"Kakav si ti car od čoveka"

Ipak, na njegovu sreću, bilo je i onih koji su priznali da ih je Lazareva ideja oduševila i u njoj nisu videli ništa loše.

"Kakav si ti car od čoveka", "Svima sam davala papriku da ponesu da posade, niko nije hteo! Hvala ti na ovom snimku, smejem se od srca", "Koliko dobra fora! Hvala za smeh", "Lazar posadio onu malu žutu papriku u Africi i sve nas uveselio. Ali, ne lezi vraže! Našao se neko da napiše kako uništava eko sistem", glasili su njihovi komentari.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Prenela: N.J)