Superjahta, Foto: Perini Navi Press Office Handout / Zuma Press / Profimedia

nove muke

Anđela će možda morati da plati više od 200 miliona evra: Nakon gubitka muža i ćerke, udovici stiže nova muka!

Tužba je podneta zbog „nanošenja štete ugledu kompanije i korišćenja nekvalifikovane posade“

Objavljeno: 23.09.2024. 11:28h > 11:45h

Nakon tragičnog potonuća superjahte Bayesian kod Sicilije, u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi, italijanski proizvođač broda odlučio je da tuži udovicu Majka Linča, Anđelu Bakares, tražeći odštetu od 222 miliona evra.

Tužba je podneta zbog „nanošenja štete ugledu kompanije i korišćenja nekvalifikovane posade“.

Superjahta, koja se smatrala „nepotopivom“, potonula je sredinom avgusta, pri čemu su stradali Majk Linč, njegova ćerka Hana, kao i četvoro gostiju i kuvar, dok je ostatak posade preživeo.

Javno tužilaštvo sprovodi istragu protiv kapetana, iskusnog Novozelanđanina, i još dvoje članova posade. Takođe se ispituje i kompanija koja je izradila jahtu zbog mogućih grešaka u proizvodnji.

Tela žrtava, uključujući Majka Linča i njegovu ćerku, vraćena su sa Sicilije privatnim avionom njihovim porodicama.

foto: Društvene mreže

Superjahta, vredna 30 miliona evra, potonula je za samo 16 minuta nakon što je počela oluja. Među poginulima su se našli Džonatan Blumer i njegova supruga Džudit, kao i advokat iz Njujorka Kris Morvilo sa suprugom Nedom, kao i kuvar Rekaldo Tomas.

Na Siciliji su obavljene obdukcije, a preliminarni rezultati ukazuju da su osim jednog, svi ostali bili zarobljeni ispod palube kada su izgubili život.

Bonus video:

(Espreso)