Osuđenik, Foto: Printscreen/ TV Prva

ZANIMLJIVO

Petoro bivših osuđenika zaposlilo se u Univerzitetskom kliničkikom centru: Evo kako se to desilo!

U Univerzitetski klinički centar se zaposlilo petoro bivših osuđenika, koji su tu radili u vreme korone

Objavljeno: 23.09.2024. 10:46h

Oni se dobro snalaze, kao i svaki početak potrebno je vreme prilagođavanja, ali kad su mogli da rade kada je bilo teško i kada su životi bili ugroženi u vreme korone, ovo je mnogo lakši posao.

Članovi udruženja "Posle kiše", data im je šansa da zaista rade i žive od svog rada.

Članovi udruženja "Posle kiše" su se stvarno ponašali odgovorno za vreme korone i volontirali smo, unosili boce kada je zdravstveni sistem bio u problemu. I kao nagrada, posle nekoliko godina je došlo ovo za poslenje.

"Nisam bila u bolnici tada, ali bila sam na ovim vakcinacijnim punktovima. Radim na medicinskom otpadu, znači medicinski otpad koji se odeljenja dolazi kod nas", navodi Milena Rančić.

"Ovo je za mene jedan veliki korak i jedan veliki uspeh, tako reći, jer sada smo sve prolazili, na kraj si isplatilo i mogu da kažem da je veliki korak. Kriminal nikako samo pošteno rad, trud, isplati su uvek. Ovom prilikom bih želao da se zahvalim Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru što nam je dao priliku i šansu da se dokažemo na tome što sad radimo", kaže Aleksandar Marinković.

"Zaposlenje u kliničkom centru za njih će pre svega značiti jednu maternijalnu sigurnost, s obzirom da će sada imati novac svakog meseca i neće više zavisiti od sezonskih poslova, a sa druge strane za njih će značiti u nekom psihološkom smislu da ih je društvo prihvatilo nazad, jer zaposlili su se ni manje ni više nego u bolnici koja brine o stotinama hiljada pacijenata iz ovog regiona", objasnio je specijalni pedagog.

Bonus video:

(Espreso/Tv Prva)