Jedna od najprometnijih ulica u Beogradu se zatvara, Foto: Sekretarijat za saobraćaj / Sekretarijat za javni prevoz / screenshot

mapa

Jedna od najprometnijih ulica u Beogradu se zatvara: Slede radovi koji će dugo trajati, ovo vam je alternativa!

Rok za završetak radova je sredina aprila 2025. godine.

Objavljeno: 23.09.2024. 10:39h

Tokom radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zaštitnom pojasu cevovoda u regulaciji postojeće saobraćajnice u ulici Teodora Drajzera, koje izvodi JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", do sutra je izmenjen režim saobraćaja u Ulici Teodora Drajzera, u zoni raskrsnice sa Bulevarom vojvode Putnika, Bulevarom Patrijarha Pavla i Bulevarom vojvode Mišića, najavljuje Sekretarijat za saobraćaj.

Ova izmena prošle nedelje dovela je do značajnih gužvi. Ipak, radovi nisu završeni, jer sada sledi zatvaranje ulice po fazama.

Nakon završetka prve faze za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Teodora Drajzera u punom profilu, po fazama, a zonu gradilišta će biti moguće obići sledećim ulicama:

Bulevar vojvode Putnika

Topčiderska zvezda

Topčiderski venac

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, u oba smera

Ovi radovi su veoma važni, budući da je sa cevima već bilo problema na ovoj deonici. Marta prošle godine ulica je iznenada zatvorena u jutarnjem špicu zbog pucanja cevi.

foto: Sekretarijat za saobraćaj / Sekretarijat za javni prevoz / screenshot

Prema najava, rekonstrukcija će trajati 7 meseci.

U petak, 20. 9. 2024. godine počeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Teodora Drajzera na opštini Savski venac. Rekonstrukcijom mreže planirana je zamena vodovodnih cevi u ukupnoj dužini od preko 2.000 metara, pri čemu će stare vodovodne cevi biti zamenjene novim liveno gvozdenim.

Rok za završetak radova je sredina aprila 2025. godine.

Bonus video:

(Espreso/Blic)