Gaza, Foto: EPA NEIL HALL

užas

Pogođena škola u Gazi, 22 mrtvih: Ovako se pravda Izrael!

U saopštenju koje su objavili na Telegramu nisu dali podatke o žrtvama. Vojska je rekla da su „preduzeti brojni koraci kako bi se smanjio rizik od povređivanja civila“

Objavljeno: 23.09.2024. 09:12h

Izraelske snage (IDF) saopštile su da su navodno napale kontrolni centar palestinske militantne organizacije Hamas koji se nalazi u zgradi u središtu Gaze, a koja je ranije služila kao škola.

„Kontrolni centar, koji se nalazio unutar kompleksa koji je pre služio kao škola ‘Khaled ibn al-Walid’, koristili su Hamasovi teroristi za planiranje i izvođenje terorističkih napada na IDF trupe i državu Izrael“, poručila je izraelska vojska o napadu na školu.

U saopštenju koje su objavili na Telegramu nisu dali podatke o žrtvama. Vojska je rekla da su „preduzeti brojni koraci kako bi se smanjio rizik od povređivanja civila“.

Najmanje 22 ljudi, većinom žena i dece, ubijeno je u izraelskom napadu na školski kompleks, rekli su palestinski zvaničnici. Portparol Civilne zaštite Gaze, Mahmud Basal, rekao je da je projektil pogodio školu Al-Zaytoun u blizini grada Gaze, koja je služila kao sklonište za hiljade ljudi.

Više od 41.000 ljudi ubijeno je u Pojasu Gaze od početka rata, prema lokalnim zdravstvenim vlastima u Gazi, prenosi Index.hr.

Bonus video:

(Espreso)