Tiktokerka drži papriku, Foto: Printscreen/TikTok/zimushkan

neverica

Srpkinja pokazala šta je sve kupila za 23 evra u centru Pariza: Kad je počela da vadi, svi se šokirali, nemoguće!

Na svom TikTok profilu "Zimuškin dnevnik", devojka iz Srbije je otišla do obližnjeg marketa, pazarila namirnice, a potom objavila šta je to sve kupila za 23 evra, odnosno 2.756 dinara

Objavljeno: 22.09.2024. 20:41h > 20:55h

Srpkinja koja celog života živi na relaciji Beograd - Pariz, sprovela je zanimljiv "eksperiment" kako bi uporedila cene u Francuskoj sa onima u Srbiji i rezultatom, tj. računom šokirala Srbe.

Na svom TikTok profilu "Zimuškin dnevnik", devojka iz Srbije je otišla do obližnjeg marketa, pazarila namirnice, a potom objavila šta je to sve kupila za 23 evra, odnosno 2.756 dinara.

"Šta u Francuskoj možete da kupite za 23 evra?

Pakovanje čeri paradajza, veće pakovanje slanine, 10 jaja, litar mleka, mladi sir 1 kg, pakovanje salate, testo za picu, cimet, kilo banana, kilo limuna, jedan krastavac, dve paprike, kilo jabuka, dva paketa vode. 23 evra ja mislim da je to korektno", rekla je ona u videu dok je namirnice i pokazivala, te dodala da su tamo možda najskuplje cigare, koje su više od 12 evra.

"Čoveče, pa kao u Srbiji"

Njena objava zaprepastila je veliki broj Srba najpre zbog činjenice da se za isti novac u Srbiji može kupiti skoro ista količina namirnica, ako ne i manje.

"Čoveče, pa kao u Srbiji", "Nije baš, kod nas bi ovo bilo skuplje", "Au brate nerealno, znači ja zapravo živim u Francuskoj", "Nemoguće, sve to samo 23 evra", "Jeftino. Paprika i banane su 5 evra u Srbiji. Mladi sir 900 pa vidite" pisali su oni.

Tada se javio jedan momak pa svojim računom iz marketa u Srbiji otkrio kako stvari stoje u našoj zemlji i šta je kupio za za 2.749 dinara.

"Led lampa, paket vode 0.5l, čips 160g, tri paprike, krastavac, hleb, 2 x Jogurt 1,5kg, pavlaka, 2kg banana, 800g grožđa, 10 jaja, pivo 2 limenke, Sok, feta sir 250g", napisao je on.

"U Srbiji narod bolje živi nego u Francuskoj"

Tada se autorka videa javila još jednom pa objasnila da je videom želela samo da približi cene u Francuskoj, i da iz njenog ličnog iskustva misli da se bolje živi u Srbiji nego u Francuskoj i to zbog jedne stvari.

"Francuska je kao Srbija sa boljim socijalnim sistemom. Da se neko opari ovde - teško ali može da se živi super i korektno. U Srbiji ja mislim da narod bolje živi nego u Francuskoj, ako ne i isto, pod uslovom da nemaš da plaćaš kiriju za stan. Ovde u Parizu je stan od 30m2 oko 850 evra", napisala je ona.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)