Sunčano vreme, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

Danas vedro, ali ne dajte se zavarati: Uskoro nam stižu pljuskovi sa kišom, evo kakve će biti temperature

Lepo vreme zadržaće se još danas

Objavljeno: 23.09.2024. 05:30h

Danas će preovlađivati vedro. Ipak vazdušnu pritisak biće u padu i najaviće kišu i pljuskove u utorak. Sa Mediterana će stizati još topliji vazduh. Posle svežeg jutra, ponegde samo 3 stepena, najviša dnevna dostićići će 28 stepeni.

Jutro hladno, po kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije mestimično magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni. Utorak: Promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Sredinom dana na zapadu i jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, u košavskom području i na planinama umeren i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 16, a najviša od 24 do 28 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%. Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

Sreda: Promenljivo oblačno, u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na planinama i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 23 do 26 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%. Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

Četvrtak: Ujutru hladno, a po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne i južne Srbije mestimično magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/RTS/Preneo D.M.)