Hevenina majka, Foto: ikTok/@ user1227765489064 / screenshot

INTERVJU podigao je ceo svet na noge

Najpotresniji intervju u istoriji: Njenu ćerku (7) silovao i brutalno ubio stanodavac - svaka reč razara! (VIDEO)

Gospođa Abekjeleš suočavala se s dodatnim mukama dok je oplakivala svoju ubijenu ćerku

Objavljeno: 22.09.2024. 13:28h

Intervju majke sedmogodišnje devojčice koja je brutalno silovana i ubijena u Etiopiji podigao je ceo svet na noge. Iako ne možete da razumete o čemu ova žena govori, njene suze i patnja u glasu govore više od hiljadu reči!

Heven Avot je se**ualno zlostavljana, unakažena i ubijena od strane stanodavca njene majke, Getneta Bajea, prošlog avgusta u gradu Bahir Dar, na severozapadu Etiopije. Getnet je osuđen na 25 godina zatvora.

Majka devojčice, Abekjeleš Adeba, izjavila je za BBC da se zbog gubitka ćerke oseća "mrtvom iznutra".

Hevenina majka, gospođa Abekjeleš, medicinska sestra, sama je odgojala nju i njenu mlađu sestru. S obzirom da je bila u dobrim odnosima sa njihovim stanodavcem, koji je sa svojom porodicom živeo u istom dvorištu, gospođa Abekjeleš je izjavila za BBC da nikada nije osećala pretnju po svoju decu. Bila je u srodstvu sa stanodavčevom ženom, što ju je činilo još opuštenijom.

Iživljavao se nad detetom

Kada je Heven napadnuta, gospođa Abekjeleš bila je na poslu, a devojčicu je čuvala njena tetka. Tetka kaže da joj je Heven rekla da ide u kupatilo i da se više nije vratila. Zabrinuta što je nema toliko dugo, tetka je krenula da je traži, ali nije uspela da je pronađe. Veruje da ju je Getnet tada oteo.

Veruje se da je napadač uhvatio devojčicu u dvorištu, a onda joj je usta napunio smesom za beton kako niko ne bi čuo njene krike. Nakon toga se monstruozno iživljavao na bespomoćnoj devojčici - toliko da je autopsija pokazala da su joj svi mišići donjeg stomaka pokidani!

Heven je potom udavio golim rukama, a veruje se da je njeno telo potom oprao u kanti punoj izbeljivača kako bi sakrio dokaze, a nakon toga je njeno unakaženo telo ostavio ispred kuće kod nekakve šipke na kojoj su deca volela da se veru.

Ubicina žena htela da sakrije dokaze?

Kada je pronađeno Hevenino telo ljudi su prvo pomislili da je pala sa te šipke i da je teško povređena. Tada su u "pomoć" priskočile supruga i sestre ubice, one su uzele devojčicino telo i sa još nekoliko komšija odvele devojčicu ne kog lekara nego kod čoveka koji se bavi tradicionalnom medicinom! Naravno, ovaj postupak je dodatno uništio dokaze.

Ipak, policija je uspela da pronađe devojčicinu patiku u njegovoj kući, a više svedoka ga je čulo da je rekao da je Heven silovana i ubijena pre nego što je urađena obdukcije što znači da je ovakve informacije mogao da zna samo ubica.

- Ako naša deca nisu bezbedna u našim domovima, gde ćemo ih onda zaštititi? Da li treba da prestanemo da radimo i provodimo sve vreme s njima? Kako ćemo ih hraniti? - rekla je ona.

Uhodio i pretio detetovoj mami

Tokom narednih meseci, gospođa Abekjeleš suočavala se s dodatnim mukama dok je oplakivala svoju ubijenu ćerku. Morala je da se sakrije, strahujući za svoju i bezbednost svoje druge ćerke, nakon što je napadač - Getnet - pobegao iz pritvora. Pobegao je iz policijske stanice u Bahir Daru, gde je bio pritvoren prošlog avgusta, nakon što su lokalne amharske milicije, koje su se borile protiv vojske, upale u stanicu da oslobode svoje saborce.

Sada na slobodi, Getnet je došao tražeći Heveninu majku sa pištoljem. Ponovo je uhapšen tek nakon skoro mesec dana.

Ona kaže da je osećala kako su snage bezbednosti bile nevoljne da ga uhapse, i morala je da ih moli da ga ponovo privedu. Sve to vreme, Getnet ju je zastrašivao. To je nateralo gospođu Abekjeleš da se seli iz kuće u kuću i često menja poslove u poslednjih godinu dana.

Gospođa Abekjeleš veruje da ju je pravosudni sistem izneverio. Smatra da kazna od 25 godina zatvora za Getneta nije dovoljna. Međutim, najviše je zabrinuta zbog njegove žalbe i mogućnosti da bude ranije oslobođen.

„Izgubila sam svoju Heven… Beživotna sam,“ kaže za BBC.

Bonus video:

(Espreso/Blicžena/M.L.)