porodica koja je poginula kod Raške, Foto: Facebook

tragedija

Porodica poginula kod Ušća krenula u manastir: Prijatelj otkrio jezive detalje tragedije

Pošli su u manastir Studenica gde ih čekao Danijelov kolega kako bi proveli lep dan pored svetinje...

Objavljeno: 22.09.2024. 12:57h > 15:29h

Ovim potresnim rečima rekao je za Kurir prijatelj stradalog D.L. koji je juče stradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Raška- Kraljevo, zajedno sa svoje troje dece starih 10, sedam i jednogodišnjom bebom. Nažalost, život je izgubila i njegova komšinica D.L., dok je njegova supruga Mirjana zadobila teške telesne povrede, ali se nalazi van životne opasnosti. Nakon udesa priveden je vozač vozila Vojske Srbije M. V. sa kojim se sudario "ford" kojim je upravljao, inače takođe, pripadnik Vojske Srbije.

- Dan pre nesreće bio je na vojnoj paradi u Batajnici, bio je srećan. Voleo je vojsku, uniformu je obukao neke 2013, 2014. godine i bio je izuzetan i pošten, porodičan čovek. Tragedija je sve što se dogodilo. Eto, samo dan kasnije, maltene nekoliko sati nakon toga stradao je sa decom i to sudbinski od udesa sa vojnim vozilom - kaže za Kurir prijatelj i dodaje:

- Komšinica je juče pošla sa njima da idu u manastir jer je bio praznik i svetac Mala Gospojina. Sve su se prethodno dogovorili jer je imao slobodan dan. Znali su često da izdvoje vreme i da se druže sa prijateljima i porodicom. Eto, prijatelje i kolega ga je čekao, zvao da vidi dokle su došli, a telefon je samo zvonio i zvonio ispod smskanog vozila. Nije znao da je izgubio D. i njegovu dečicu. Kada je video da je bila neka nesreća, a potom i fotografiju udesa gde se video plavi automobil, presekao se, naslutio je da su oni...

foto: Printscreen/ Facebook

Kako potom dodaje neutešni prijatelj, Danijel se skoro skući, tačnije kupio kuću u Raškoj.

- Privatno su stanovali, bili pod kirijom, ali se nikada nije žalio iako su imali malu dečicu koja zahtevaju puno troškova. Sve je izdržao sa uzdignutom glavom, kupio kuću, a sada nema ko da se raduje u toj kući. Jadna aša Mirjana, sama je ostala. Ugasila joj se kuća, ne znam da li će naći snage da preživi ovu tragediju - kaže u jednom dahu naš sagovornik i dodaje da Mirjana nije bila zaposlena, ali da se i ona pored obaveza oko dece bavila prodajom garderobe.

Istragu povodom nesreće vodi nadlženo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/M.L.)