Sijarinska banja, Foto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

ZLATAN POGODAK

Ova je ubedljivo najjeftinija banja u Srbiji: Cene noćenja će vas iznenaditi, idu ispod 1.000 dinara!

Krase je prirodne lepote, čist vazduh i brojna lekovita svojstva

Objavljeno: 22.09.2024. 15:46h

Jedna od najjeftinijih banja u Srbiji definitivno je Sijarinska Banja. Cene smeštaja u ovoj banji kreću se od 500 dinara. Krase je prirodne lepote, čist vazduh i brojna lekovita svojstva.

Sijarinska banja jedno je od lepših lečilišta u Srbiji. U poslednjih nekoliko godina ova banja je sve posećenija, a u Evropi je jedinstvena po svojim termalnim izvorima tople vode. Trenutno se u Sijarinskoj Banji grade rimska kupatila u sklopu bolnice za rehabilitaciju. Ono što je najbitnije za buduće turiste je da su cene smeštaja u banji i njenoj blizini veoma pristupačne.

Cene smeštaja u Sijarinskoj Banji

Noćenje u ovoj banji može se naći po dosta povoljnim cenama. Tokom listanja oglasa, naišli smo na jedan gde se izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se apartman nalazi u blizini banje, od banje je udaljen svega 500 metara. Gostima je od dodatne opreme na raspolaganju internet, tv, pokrivači, posteljina...

Jedan od oglasa nas je iznenadio. Sobe za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira je samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su vam tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.

Sijarinska banjafoto: Printscreen/Youtube/BALKANORAMA

O Sijarinskoj banji

Poslednjih godina za banjama u Srbiji vlada veliko interesovanje, a Sijarinska Banja postaje sve popularnija jer se grade novi objekti a prateći sadržaj je sve bogatiji i prilagođen svakom uzrastu. Banja poseduje 26 izvora, od kojih se čak 18 koristi u medicinske svrhe.

U Donjoj Banji smešteni su Glavni izvor, Izvora za inhalaciju, Mali Gejzir, Gejzir, Rimski izvor, Borov, Spasa, Raja i Hisara, dok Gornja Banja ima svoje izvore kao što su Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik, tri izvora u Blatištu, Kiseljak i bušotina B-4.

Voda u banji razlikuje se po hemijskom sastavu a temperatura ide do 76 stepeni. Ovde se nalazi pet bazena za kupanje, 15 kada, tri blatna jezera i plivački bazen sa mineralnom vodom, a osim toga banja je poznata i po lekovitom blatu.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)