Glumac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

iskren

Smršao 15 kilograma i bio neprepoznatljiv: Majka bila van sebe kada je ovo videla, Jovan otkrio šta je sve prošao

Mladi glumac je za ulogu jednog od naučnika morao da promeni lični opis, ali je posle toga išao kod majke na sve obroke kako bi vratio kilograme.

Objavljeno: 23.09.2024. 06:30h

Jovana Jovanovića (31) je šira publika imala priliku bolje da upozna u filmu “Čuvari formule”. Pred mladim umetnikom je bio veliki glumački izazov, kako zbog težine uloge, tako i zbog menjanja fizičkog opisa.

Iako je Jovan o ovome sanjao kada je upisivao FDU, njegova majka se, kao i svaka brižna mama, uplašila za sina kada ga je videla sa 15 kilograma manje.

- Najveći izazov je bila priprema, što se tiče fizičkog izgleda. Nismo ličili na sebe. Naravno, i u glavi smo morali da se pripremimo imali smo težak zadatak. Kada stignu ovakvi pozivi, nema pitanja da li da prihvatim ili odbijem, ovu su zadaci zbog kojih upisujemo glumu. Kada ti neko pruži priliku u ovakvom filmu, to moraš da shvatiš kao kompliment i privilegiju, i da izgoriš za sve. Nijednog sekunda se od Bjelinog poziva nisam razmišljao - istakao je Jovan, te se osvrnuo na majku kada ga je videla “osušenog”.

- Za majku je to bilo izuzetno teško, na samom početku snimanja su ona i sestra došle, i nije mogla da podnese i gleda kako se hranim, tj kako se ne hranim, pa su se brzo vratile kući. Kada sam završio snimanje, obećao sam da ću odmah doći u Trebinje i tako sam i uradio, pa sam išao na oporavak. Doručak, ručak, večera, ništa se nije preskakalo - rekao je glumac, te se prisetio kako je podnosio taj period.

- Prve dve, tri nedelje su mi bile izuzetno teške, posle sam se navikao na taj način života. Bilo mi je teško da igram predstave, u jednoj sceni treba da podignem koleginicu u naručje i kada sam to uradio, nestala mi je slika. U lokalu gde stalno pijem kafu, gazda je hteo da me izbaci, nije me prepoznao bez kose. Bilo je zanimljivih komentara - ispričao je Jovan kroz smeh.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Milica Milojević/prenela:B.S.)