Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Kraljica slava i velikih svečanosti, trpeza se ne može zamisliti bez nje

Torta projara sa sirom

Objavljeno: 22.09.2024. 08:14h

Ovo jednostavno i ukusno jelo će vas oduševiti svojom svestranošću. Možete je jesti toplu ili hladnu, samostalno ili uz jogurt, kajmak ili kiselo mleko.

Potrebno je:

4 jaja

8 kašika hlebnog brašna

1 prašak za pecivo

6 kašika kukuruznog brašna

soli

100 ml ulja

200 ml kiisele vode

150 gr sira

200 gr kisele pavlake

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati brašno hlebno sa praškom za pecivo, kukuruzno brašno.

Ubaciti ulje, kiselu vodu sir i kiselu pavlaku.

Sve izjednačiti.

Peći na 220 stepeni C 40-45 minuta. Mekana kao pena nikad lepša.

Bonus video:

(Espreso)