Foto: Bakina kuhinja
prijatno
Kraljica slava i velikih svečanosti, trpeza se ne može zamisliti bez nje
Torta projara sa sirom
Objavljeno: 22.09.2024. 08:14h
Bojana Savić
Ovo jednostavno i ukusno jelo će vas oduševiti svojom svestranošću. Možete je jesti toplu ili hladnu, samostalno ili uz jogurt, kajmak ili kiselo mleko.
Potrebno je:
4 jaja
8 kašika hlebnog brašna
1 prašak za pecivo
6 kašika kukuruznog brašna
soli
100 ml ulja
200 ml kiisele vode
150 gr sira
200 gr kisele pavlake
Priprema:
Umutiti jaja žicom, dodati brašno hlebno sa praškom za pecivo, kukuruzno brašno.
Ubaciti ulje, kiselu vodu sir i kiselu pavlaku.
Sve izjednačiti.
Peći na 220 stepeni C 40-45 minuta. Mekana kao pena nikad lepša.
Bonus video:
(Espreso)