Foto: Petar Aleksić, Espreso, Stefan Stojanović

PAŽNJA!

Važno obaveštenje! Izmešta se granata iz Vlajkovićeve, ovo je detaljno uputstvo: U ovim ulicama nema parkiranja

Posebno obaveštenje je za građane koji žive u ulicama: Vlajkovićeva, Trg Nikole Pašića, Kosovska, Majke Jevrosime, Svetogorska i Kondina

Objavljeno: 22.09.2024. 07:55h > 07:59h

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a danas će izmestiti artiljerijsku granatu zaostalu iz Prvog svetskog rata sa lokacije u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, na bezbednu lokaciju van grada gde će biti uništena. Preporuka je da građani ukoliko su u mogućnosti, napuste svoje stanove od 8 do 11 časova.

Građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije podelili su flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja zaostale granate.

Posebno obaveštenje je za građane koji žive u ulicama: Vlajkovićeva, Trg Nikole Pašića, Kosovska, Majke Jevrosime, Svetogorska i Kondina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je obaveštenje da uklone sva parkirana vozila iz svih ulica koje ograničavau Dom narodne skupštine Republike Srbije, ul. Vlajkovićeva (od 1 do 19), ul. Kosovska (br.17-51) i Trg Nikole Pašića. U suprotnom će vozila biti premeštena na parkinge na Slaviji i Starom sajmištu.

Prekoruka je da ukoliko su u mogućnosti građani napuste svoje stanove u vremenu od 8 do 11 časova, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i udalje se od prozora.

Građani mogu da prate informacije koje se upućuju preko sredstava javog informisanja i nadležnih organa i da se pridržavaju njihovih naredbi.

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a, granata je pronađena 18. septembra, prilikom izvođenja građevinskih radova, a pretpostavlja se da je reč o artiljerijskoj granati iz Prvog svetskog rata, težine oko 200 kilograma i kalibra 300 milimetara.

Bonus video:

(Espreso/ RTS/ Prenela: T.M.)