Vlade Divac, Foto: AP/Charlie Neibergall

šok

Greh koji se ne oprašta! Vlade Divac otkrio detalje pregovora sa Crvenom zvezdom

Legenda izazvala zemljotres u srpskoj košarci

Objavljeno: 21.09.2024. 16:53h > 16:55h

Legendarni Vlade Divac je nosio dres Partizana od 1986. do 1989. godine i njegova ljubav prema crno-belima se ne vodi u pitanje.

Ipak, jedan potez iz prošlosti mora da objašnjava i decenijama kasnije.

Divac je spletom okolnosti završio u Crvenoj zvezdi tokom NBA lokauta 1999. godine i za crveno-bele je odigrao dva meča,

- Bio je to splet neobičnih okolnosti. Jedna moja šala je otišla predalako i da ne bih ispao neozbiljan, prihvatio sam dolazak u Zvezdu kao jednu od avantura u životu. Iskreno, čak i nije bilo neke drame među navijačima Partizana. Oni su vrlo dobro znali da sam ja partizanovac. Uvek sam govorio da iz ljubavi igram samo za reprezentaciju i Partizan, sve ostalo je samo posao - rekao je Divac u intervjuu za Index.hr i dodao:

Vlade Divacfoto: Starsport

- Kad je bio lokaut, jedan prijatelj, inače zvezdaš, pitao me bih li došao u Zvezdu. U šali sam rekao da nema problema. To je došlo do ljudi u klubu, koji su ozbiljno to shvatili. Onda sam se ja pokušavao izvući, pa sam rekao da će to koštati toliko i toliko. Rekli su da može. Pa sam im rekao da će morati da plate ogromno osiguranje. I na to su rekli – može. Pa kad sam video da ne odustaju, dodao sam da će sve to morati platiti unapred. I opet može. Porez. Može. Sve je bilo može. A ništa, nisam imao izbora kad sam se već uvalio u tu priču.

Bilo je to drugačije vreme, dok se danas svaki prelazak u redove večitog rivala smatra grehom koji se ne oprašta.

Podsetimo, Divac je tokom NBA karijere nastupao za Lejkerse, Hornetse i Kingse.

Bonus video:

(Espreso sport/Index)