Vlade Divac priznao istorijsku grešku?, Foto: Profimedia

sve je rekao

Vlade Divac priznao istorijsku grešku?

Oglasio se legendarni košarkaš

Objavljeno: 21.09.2024. 08:54h

Legendarni srpski košarkaš, Vlade Divac, dao je intervju za hrvatski Indeks, gde je pričao o mnogim aktuelnim košarkaškim temama, a dotakao se i jedne koja je stalno aktuelna kada je u pitanju njegova funkcionerska košarkaška karijera dok je bio generalni menadžer Sakramento Kingsa.

Divac je tada kao najodgovorniji čovek za sklapanje tima i odabira igrača na NBA draftu napravio jednu od najvećih grešaka u istoriji košarke, kada nije draftovao Luku Dončića.

Naime, legenda naše košarke je 2018. godine na draftu imala pravo da bira sa druge pozicije. Prvog pika je imao Finiks i odmah se znalo još tada da će oni izabrati Deandrea Ejtona, lokalnog momka, a takođe im je bio potreban i centar.

Luka Dončićfoto: Adam Glanzman / Getty images / Profimedia

Sakramento je kao drugi imao pravo na fenomenalan izbor igrača, a među njima je bio i Luka Dončić, kome se od starta predviđala karijera superstara, jer je već sa 16-17 godina dominirao u Evroligi sa Realom, a sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Takođe, pošto Dončić ima i srpske korene, jer mu je otac Srbin poreklom sa Kosova i Metohije, očekivalo se da možda proradi i ta "balkanska veza".

- Na toj poziciji sam imao De Aarona Foksa, koga sam draftovao godinu dana ranije. U tom trenutku smatrao sam da je Foks igrač koji u narednom periodu može da postane franšizni igrač. Vreme će pokazati jesam li pogriješio. Kako sada stvari stoje, izgleda da jesam, ali imam veru u malog Foksa da će imati bolju karijeru - istakao je Divac.

Bonus video:

(Espreso sport/Telegraf)