Silvija Slamnig, Foto: Kurir tv

usijanje

SRBIJA U IZAZOVIMA: Šta se odlučilo na sednici Vlade na kojoj je bio i predsednik Aleksandar Vučić?

Urednica i voditeljka Silivja Slamnig

Objavljeno: 20.09.2024. 18:14h > 18:18h

Sigurna zona više ne postoji. Od ruske invazije na Ukrajinu i zastrašujućeg rata na Bliskom Istoku koji svakog minuta preti da izađe iz regionalnog sukoba, svet je postao nebezbedno mesto. Najskuplja reč je mir, otkad se jeftino prodao komfor 21. veka, u kom se, ma šta neki kritikovali, istorija pokazuje, najudobnije živi. Ratovi su sve opomenuli i otvorili poglavlje u kojem više nema garancija.

Ne znamo da li će eskalirati, ne znamo da li će biti recesije, ne znamo da li će biti nove pandemije, a naučnici tvrdi da znamo da će biti klimatskih katastrofa. Znamo još i da moramo da budemo spremni za sve to. Današnji dan i aktivnosti predsednika Aleksandra Vučiča, ministara i Vlade Srbije, možda su najbolje pokazali da je fokus države na predostrožnost. Prikazani su sposobnost i naoružanje Vojske Srbije, viđen je plan za novu kupovinu oružja, i usaglašeno je uvođenje obaveznog vojnog roka.

Večeras govorimo o svim velikim izazovima i pozicijama naše male zemlje. Pitamo da li je naša Vlada dovoljno snažna da ponudi prave korake za opstanak u turbulentnom dobu? Da li već preduzeti koraci mogu da opravdaju tvrdnje da smo obzbiljna i mudra država koja može da obezbedi sigurnost svojih građana? I da je prisustvo predsednika Aleksandra Vučića na današnjoj sednici ukazuje na osetljivost okolnosti i svih tema koje su bile na dnevnom redu?

Gosti Usijnja su:

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Darko Glišić, ministar za javna ulaganja

Dejan Vuk Stanković, politička analitičar

Urednica i voditeljka Silivja Slamnig

(Espreso/Promo)