Punjene paprike, Foto: Privatna arhiva

UUH, KAKAV UKUS!

Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Tradicionalno ih prave bez vode, a ova stvar daje poseban šmek

Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima.

Objavljeno: 20.09.2024. 16:50h

Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Mađarske punjene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus punjenin paprikama je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)