Radmila Živković, Foto: Fonet

ovako je govorila

Od njega je bila starija 8 godina i igrala mu je majku: Detalj koji je svima promakao, a seriju smo gledali svi

Živkovićeva se nedavno prisetila kultne serije u kojoj je igrala

Objavljeno: 20.09.2024. 13:14h

Legendarna glumica Radmila Živković prisetila se u svojevremeno u jednoj emisiji kako se dogodilo da u seriji "Sivi dom" igra majku Žarku Lauševiću koji je od nje mlađi samo osam godina.

- Život u našem glumačkom svetu je kao igra domina, postavljene domine, a one same padaju, jedna za drugim. Imala sam jedan razgovor sa Jagošem kada smo pričali o tome kako su mnogi glumci otišli rano. Poslao mi je poruku jednom: "Ko tebi može sada da bude partner." Gledajući Žarka u ovim serijama u kojima je igrao u poslednje vreme rekla: "Mogao bi Žarko". Rekao mi je da je to odlična ideja. Eto, ostala sam bez Jagoša i bez Žarka - rekla je Radmila na početku razgovora, a onda dodala:

- Bane Vidaković mi je rekao da Darko Bajić hoće da ja igram majku Žarku Lauševiću u "Sivom domu". Ja sam tada imala 33 godine. Rekla sam mu: "Kako majku, možda sestru? Ti si pogrešno shvatio." Bane mi se izvinio, i rekao da da je možda sam on pogrešno shvatio. Međutim, zvao me je Darko, i dao mi je istu ponudu. Rekla sam ajde da probamo, ja moram da vidim. Morala sam da vidim kako izgledamo nas dvoje kad stojimo zajedno. Na RTS smo napravili prvi snimak, kao probu. Tada smo shvatili da to može. Privatno me je zvao Majka, posle tog snimanja - ispričala je glumica.

Ona je dodala da je mnogo dobrih glumaca koji su prerano otišli.

- I Žarko je rano otišao, ali kad pomislim koliko je on života preživeo. Kao i reditelji koji sve živote koje u predstavama rade, tako i glumci koji iznesu sve te živote. To su životi od po hiljadu godina. Životi sa svim problemima, radostima, tugama, tugama, mukama, radostima... - naglasila je ona.

Bonus video:

(Espreso/K1info/prenela:B.S.)