Jesen u Srbiji, Foto: Beta Dragan Gojić

PROGNOZA ZA SRBIJU

Ujutru hladno, a u toku dana... Ovo je vremenska prognoza za danas, evo šta nas čeka!

Republički hidrometeorološki zavod je objavio vremensku prognozu za danas, 21. septembar 2024. godine

Objavljeno: 21.09.2024. 06:15h

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, a po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije mestimično magla ili niska oblačnost, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od šest do 13 stepeni, a najviša od 21 do 25.

U Beogradu će ujutro biti hladno a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije.

Duvaće slab do umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 24 stepena.

U Srbiji će u većini dana naredne sedmice biti pretežno sunčano i toplije, samo u utorak i sredu u svim krajevima, a u subotu na severu i zapadu Srbije će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za subotu, 21. septembar 2024:

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

Bonus video:

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)