Breskvica, Foto: Youtube / Printscreen/ Amidzi Šou

podelila sa svima

Zapečena piletina po receptu Breskvice! Anđela pokazala umeće, ovo su sastojci koji vam trebaju

Njeno omiljeno jelo je zapečena piletina sa breskvama, pa je sada sa svima podelila recept.

Objavljeno: 20.09.2024. 11:54h

Anđela Ignjatović Breskvica podelila je sa svima svoj omiljeni recept.

Naime, ona je pokazala da je odlična domaćica.

Njeno omiljeno jelo je zapečena piletina sa breskvama, pa je sada sa svima podelila recept.

Sastojci:

2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso) 400g breskvi 10 čeri paradajza 1/2 šolje brašna kašičica soli 1/2 šolje soka od pomorandže 2 kašike meda 2 kašike sirćeta kašika seckanog peršuna

Priprema:

Piletinu posolite, a zatim uvaljajte u brašno i propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je stavite u vatrostalnu posudu. Oko piletine stavite polovine breskvi i čeri paradajz. Pomešajte sok od pomorandže, med i sirće i prelijte piletinu. Pospite peršunom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom, zatim skinite foliju i zapecite kratko dok ne porumeni.

(Espreso/Srbija danas /Grand/Prenela PV)