Vanda i Matko, Foto: Printscreen/ Youtube/ Sinjske mažoretkinje

PRELEPO

Zbog njihovog venčanja je Balkan grcao suze: Ljubav koja će vas rasuti u komade i vratiti vam veru u ljude! (VIDEO)

Njihov video prvog plesa i fotografija s venčanja u junu ove godine postali su hit na TikToku i drugim mrežama, privukavši hiljade pregleda i pozitivnih reakcija

Objavljeno: 20.09.2024. 10:53h

U doba društvenih mreža, ljubavne priče često postaju viralne zahvaljujući lajkovima i deljenjem emotivnog sadržaja koji svojom lepotom i dubinom, ostavljaju korisnike bez reči. Međutim, priča o Vandi (41) i Matku (37) Jukić Bračulj iz Sinja izdvaja se po svojoj dubini i emociji.

Njihov video prvog plesa i fotografija s venčanja u junu ove godine postali su hit na TikToku i drugim mrežama, privukavši hiljade pregleda i pozitivnih reakcija.

Venčanje iz snova

Sve je počelo kada je službeni fotograf podelio sliku s njihovog venčanja na TikToku. Fotografija prikazuje emotivan trenutak kada Matko, u invalidskim kolicima, stavlja venčani prsten na Vandinu ruku. Sunčeve zrake su obasjale par u prelepom zelenom parku, dok su Sinjske mažoretkinje, čije su članice Vandine kćeri iz prvog braka, činile špalir. Tekst "Kad i sunce kaže DA" savršeno je opisao emociju trenutka, što je dodatno pojačalo simboliku scena.

Nakon što je video prvog plesa postao viralan, priča ovog para je privukla pažnju medija. Nakon tri nedelje, Vanda i Matko su se odlučili da podeli svoju priču u intervjuu.

Posle mnogo razmišljanja, ispričali javno svoju priču

Vanda priznaje da nisu odmah znali žele li izaći u javnost: "Iskreno, nismo odmah znali želimo li izaći u javnost ili ne. Zato nam je ovoliko dugo trebalo da vam se javimo. To je ipak naš život." , rekla je ona u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".

Iako su bili dirnuti reakcijama, želeli su biti sigurni da je to pravi korak za njih.

Vanda ističe: "Da, moj muž je osoba s invaliditetom, ali to je samo mali deo njega. Kroz njegove osobine i kvalitete, taj hendikep ja i ne primećujem. Želim poručiti da kad nekoga stvarno voliš, zavoliš sve njegove mane i vrline. To nije prepreka za ljubav."

Upoznali su se preko Instagrama

Njihova romansa započela je putem Instagrama.

"Pre par godina mi je poslao zahtjev za prijateljstvo na Instagramu. Imali smo mnogo zajedničkih prijatelja i odlučila sam ga prihvatiti.", priseća se Vanda.

Nakon nekoliko godina dopisivanja, Vanda i Matko su se konačno upoznali uživo, što je bila prekretnica u njihovim životima.

"Kad sam se probudila i videla Matkovu poruku 'Dobro jutro', sve moje dvojbe su nestale. Od tada smo se počeli sve više zbližavati i naša veza je brzo prerasla u pravu ljubav.", rekla je.

Nesreća mu promenila život iz korena, ali nikada nije odustajao

Matko je pretrpeo ozbiljnu povredu u saobraćajnoj nesreći pre 13 godina, što mu je promenilo život. Danas se kreće uz pomoć invalidskih kolica, ali to ga nije sprečilo da nastavi sa životom punim plućima.

"Nikada nisam dopustio da me kolica definišu. Imam svoje snove i ciljeve i borim se za njih," kaže Matko.

Vanda, koja ima dve kćeri iz prvog braka, priznaje da je mislila da će zauvek ostati sama sa decom.

"Nakon što sam bila razočarana u prošlosti, mislila sam da mi više ne treba muškarac u životu. Ali život nam se promenio otkako sam s Matkom.", priča ona.

Dobili brojne poruke podrške sa svih strana

Iako su bili iznenađeni, Vanda i Matko su brzo shvatili da njihova priča inspirira druge. "Dobili smo toliko poruka podrške od ljudi koje znamo i ne znamo, koji su rekli da smo ih inspirisali da veruju u ljubav," dodaje Vanda. Matko se slaže: "Ljubav je ono što nas vodi i to je jedino važno."

Matko, koji se još uvek nada čudu i mogućem leku, ističe: "Duboko u sebi verujem da postoji šansa za oporavak. Ta vera mi daje snagu da nastavim." Za Vandu i Matka, ovo je tek početak. Njihova priča, iako postala poznata zahvaljujući viralnim video zapisima, fokusira se na budućnost i poruku da ljubav može prevazići sve prepreke. A oni nam to i pokazuju.

Bonus video:

(Espreso/ Slobodna Dalmacija/ Prenela: T.M.)