Osumnjičena za ubistvo, Foto: Facebook

zločin u nišu

Odgovor Jehovinih svedoka na navode da je Nišlijka osumnjičena za ubistvo majke član njihove zajednice!

Hrišćanska verska zajednica Jehovini svedoci obratila se portalu Espreso povodom navoda da je Nišlijka osumnjičena za ubistvo majke svojevremeno bila u sekti

Objavljeno: 20.09.2024. 09:16h > 09:18h

Povodom ubistva Nišlijke Zorice Cvetanović (69) koju je, kako se sumnja, ubila ćerka Marina Cvetanović i medijskih navoda da su one svojevremeno bile pripadnice određene verske zajednice, Hrišćanska verska zajednica Jehovini svedoci Espresu je uputila zahtev za objavljivanje odgovora na informacije objavljene u člancima.

Njihov odgovor prenosimo u celosti:

"Obraćamo vam se u povezanosti sa člancima pod naslovom „(1) „Gde je pronađena Nišlijka koja je privedena zbog ubistva majke“; (2) „Sumnja se da je Marina C. ubila majku“; (3) „Čak 14 žena ubijeno u Srbiji“, objavljenim u vašem mediju na internet adresama u periodu od 9. do 11. septembra.

1. Optužena, Marina Cvetanović, i žrtva, Zorica Cvetanović, nisu Jehovini svedoci. Marina Cvetanović nije Jehovin svedok već više od 20 godina. Zorica Cvetanović nikada nije ni bila Jehovin svedok.

2. Jehovini svedoci nisu „sekta“, već hrišćanska verska zajednica koja je priznata u Srbiji i u još više od 200 zemalja. Stručnjaci su objasnili da „označavanje neke grupe kao ’sekte‘ zapravo je podsticanje na mržnju i podstrekavanje generalizovanog neprijateljstva od strane društva i vlasti na osnovu glasina ili neosnovanih optužbi“.

Iskreno nam je žao zbog onog što se dogodilo i saosećamo sa porodicom i prijateljima žrtve ove strašne tragedije. Takođe želimo da se razjasne dve netačne informacije u objavljenom članku. Kao prvo, optužena, Marina Cvetanović, nije Jehovin svedok već više od 20 godina. Žrtva, Zorica Cvetanović, nikada nije ni bila Jehovin svedok. Zbog toga smo iznenađeni i zabrinuti zbog nagoveštaja da postoji veza između Jehovinih svedoka i ove strašne tragedije. Kao drugo, Jehovini svedoci nisu „sekta“, već hrišćanska verska zajednica koja je priznata u Srbiji i u još više od 200 zemalja a što je više puta potvrdio Evropski sud za ljudska prava (ECHR), koji je doneo više od 70 presuda koje potvrđuju da su njihovi verski postupci u potpunosti u skladu sa zakonima. Tačne informacije o Jehovinim svedocima mogu se pronaći na njihovom zvaničnom veb-sajtu, jw.org. Jehovini svedoci - hrišćanska verska zajednica", navodi se u odgovoru Jehovinih svedoka našem portalu.

Bonus video:

(Espreso/ Pripremila M.L.)