Željko Obradović, Foto: Starsport

spreman je

Partizan doveo igrača koji pravi razliku: Konačno mu se ostvario san da igra za Željka Obradovića

Iskustvo je njegov adut

Objavljeno: 20.09.2024. 08:58h > 09:10h

Novi centar Partizana Brendon Dejvis spreman je za nove evroligaške okršaje i saradnju sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem.

Već je imao priliku da oseti podršku navijača, a posebno ga je oduševilo predstavljanje tima.

- Osećaj je sjajan, pogotovo posle tople dobrodošlice i cele prezentacije koja je bila "Crno-bela simfonija". Bilo je nešto što nikada nisam video, pogotovo jer smo tako uvršteni u prvi tim. Sve je novo i treba da gradimo od energije koju smo dobili od navijača. Bilo je specijalno- rekao je za Basketball Sphere, Brendon Dejvis.

Bio je u kontaktu sa nekim igračima ranije, ali tog trenutka je počela da se stvara hemija tima.

Brendon Dejvisfoto: Starsport©

- Razgovarao sam sa nekim igračima pre, ali prvi put smo tada bili svi zajedno u jednoj prostoriji. Svi smo iskusili to zajedno i posle smo pričali o tome koliko smo uživali.

Sarađivaće sa natrofejnijim evropskim trenerom.

- Igrao sam mnogo puta protiv njega i morao sam da se borim protiv njegovog uma. Sada učim od njega i biti deo njegovog projekta… Mnogi košarkaši sanjaju da budu deo toga.

On je ubedljivo najstariji igrač “novog” Partizana. Iskustvo je prekopotrebna stvar u Evroligi naročito, a shvatio je koja mu je uloga, a to je uloga mentora.

- Razgovarao sam sa momcima. Nekima je ovo prva ili druga godina preko Atlantika. Pokušavam da im pomognem da se prilagode i da im se taj period adaptacije skrati. To će pomoći ekipi na duže staze. Ja sam momak sa kojim mogu da razgovaraju, da li to bile stvari na terenu, van njega, porodični život i tako dalje. Pokušavam da budem igrač koji bih ja voleo da sam imao kada sam prvi put došao. To će napraviti razliku.

Iskustvo u Evroligi pravi razliku...

Košarkaši Partizanafoto: Starsport

- Zbog toga sam vrlo uzbuđen. Kao što ste rekli, ovo je moja 12. godine otkad sam postao profesionalac. Među najstarijim sam u ekipi i nadam se da će se moje iskustvo pretočiti na teren. Takođe imamo veterana trenera. Zahtevan je, ali kada radite stvari kako treba, biće od benefita kada su u pitanju pobede i porazi. Nadam se da ću pomoći ekipi u tom smislu i da vodim primerom.

Svestan je da je pred njima dosta posla.

- Samo da krenemo, period prilagođavanja će biti veliki, a ovo je prvi put da vidim kompletnu ekipu na terenu. Moramo da razvijemo veze, van i na terenu. Moramo da sve uvežemo sa potrebama tima i naravno da radimo ono što trener želi - zaključio je centar Partizana.

Bonus video:

(Espreso sport/Basketball sphere)