Glumac, Foto: Z. Milutinovic/ATAImages

pogledajte

Glumac iz serije "Lud, zbunjen, normalan" osuđen na kaznu zatvora: Ovo su detalji slučaja

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama

Objavljeno: 19.09.2024. 15:33h > 22:36h

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, rečeno je za iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je objavio Raport, sve se saznalo 16. septembra nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo. Predstava govori o vršnjačkom nasilju i tada su upriličeni razgovori sa publikom.

foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Kako se navodi, tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Na pitanje o kome se radi, mladić je rekao – Moamer Kasumović (43). Mladić je u svojoj potresnoj ispovesti u Narodnom pozorištu kazao da je ceo slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Bonus video:

(Espreso/N1/Kurir/prenela:B.S.)