Narin Guran (8), Foto: Printscreen

dnk uzorak

Obdukcija pokazala od čega je umrla mala Narin (8) za kojom je tragala cela Turska: Uzrok je STRAVIČAN!

- DNK pronađen u automobilu Narinog strica je tečnost koja je izašla iz njenih usta nakon njene smrti - navodi se u saopštenju

Objavljeno: 19.09.2024. 07:17h

Institut za sudsku medicinu potvrdio je da je mala Narin Guran (8) ubijena tako što je zadavljena, što ukazuje krvarenje u prednjem vratnom mišiću i donjoj vilici. Telo devojčice koju je tražila cela Turska, pronađeno je 8. septembra u potoku u blizini njenog sela.

Obdukcija je pokazala da je devojčica zadavljena. Pored toga, tečnost, koja je tokom davljenja izašla iz njenih usta, pronađena je na prednjem sedištu i na volanu automobila njenog strica.

- DNK pronađen u automobilu Narinog strica je tečnost koja je izašla iz njenih usta nakon njene smrti - navodi se u saopštenju.

Obdukcija Narin uključivala je prikupljanje 91 uzorka tkiva kako bi se utvrdio uzrok smrti i identifikovali potencijalni znaci zlostavljanja ili drugih kriminalnih aktivnosti. Prva forenzička zapažanja otkrila su značajno raspadanje njenog tela.

U preliminarnom izveštaju je konstatovano odsustvo vidljivih znakova traume od oštre ili tupe sile ili prostrelnih rana i bez pokazatelja unutrašnjeg krvarenja. Zbog raspadanja, u ovoj fazi je nemoguće odrediti tačno vreme smrti.

foto: Printscreen/ Facebook/ CHP Mamak İlçe Kadın Kolları

Slučaj je ostao nerešen

Neki uzorci tkiva poslati su Institutu za sudsku medicinu u Istanbulu na dalju analizu. Tačan uzrok smrti biće utvrđen kroz preglede koji su u toku i na institutima za sudsku medicinu u Dijarbakiru i Istanbulu.

Uz to, uzorci zuba njene majke, Juksel Guran, koja je u pritvoru, poslati su Institutu za sudsku medicinu u Istanbulu radi upoređivanja sa tragovima ugriza pronađenim na ruci uhapšenog brata Enesa Gurana.

Uprkos pritvoru 12 osoba, uključujući njenu majku, brata i ujaka, slučaj ostaje nerešen.

Istraga o smrti Narin Guran se nastavlja dok vlasti pokušavaju da utvrde motiv i identifikuju počinioce. Da podsetimo, telo devojčice pronađeno je 19 dana nakon što je prijavljen njen nestanak 21. avgusta.

Bonus video:

(Espreso/CNN)