Stjuardesa, Foto: Profimedia

inteligentno

Kada nešto zasmrdi u avionu stjuardese izvade namirnicu koju svakodnevno koristimo: Genijalan trik, ko bi rekao?!

Kad osete neprijatne mirise, kuvaju kafu

Objavljeno: 18.09.2024. 17:30h

Ako ste ikada primetili vrećicu sa zrnima ili mlevenom kafom u toaletu aviona, verovatno nije ispala iz putničkog prtljaga, već je deo taktike stjuardesa da neutralizuju neprijatne mirise u kabini.

Naime, kafa sadrži azot koji brzo i efikasno apsorbuje i neutralizuje neprijatne mirise. Ovaj trik postao je dragocen saveznik posade unutar aviona, naročito u situacijama kada neprijatni mirisi iz toaleta mogu ugroziti udobnost putnika.

Kad osete neprijatne mirise, kuvaju kafu

U ekstremnim slučajevima, stjuardese će čak skuvati jaku kafu kako bi dodatno neutralisale neprijatan miris. Ovaj metod koristi i aviokompanija "Norwegian Airlines", piše britanski "The Sun".

Jedan putnik na blogu ViewFromTheWing podelio je svoje iskustvo sa ovim neobičnim trikom van toaleta. Kada je poneo vrećicu brze hrane na let, stjuardesa je, primetivši jak miris, zgnječila vrećicu kafe i stavila je u pretinac iznad njegove glave, kako bi neutralisala miris hrane.

Spas kad "golubovi" iz creva polete

Ova metoda koristi se i kada neki putnici imaju problema sa neprijatnim mirisom, odnosno, "golubovima" kako je otkriveno na jednoj Reddit diskusiji. Bivši radnik aviokompanije je objasnio da se filteri kafe često stavljaju u delove aviona gde mirisi postanu posebno jaki.

Ovaj jednostavan, ali efikasan trik postao je neizostavan deo rutine posade u borbi protiv neprijatnih mirisa tokom leta.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Stevica Rajčetić/Preneo D.M.)