bogat ukus!
Recept za makarone sa mlevenim mesom u bešamel sosu: Dodajte ovaj jeftin sastojak, imaćete zlatnu koricu, UKUSNO!
Danas vam predlažemo da isprobate recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a to su makarone zapečene sa mlevenim mesom i bešamel sosom, a onda i bogato posute sirom
Danas vam predlažemo da isprobate recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a to su makarone zapečene sa mlevenim mesom i bešamel sosom, a onda i bogato posute sirom. Uživajte!
Sastojci:
450 g makarona
230 g mocarele
Za meso:
900 g mlevenog mesa
1 crni luk
5 čenova belog luka
850 ml seckanog pelata
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašičica sušenog origana
Za bešamel sos:
1/3 šolje maslinovog ulja
1/3 šolje brašna
4 šolje mleka
1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
2 jajeta
1 šolja parmezana
Priprema:
Skuvajte testeninu i sačuvajte dve šolje vode u kojoj se kuvala. Stavite makarone u vatrostalnu posudu i posolite, pobiberite i pospite origanom. U tiganju na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli, a posle pola minuta dodajte i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa pospite cimetom.
Promešajte, pa dodajte pelat i šolju vode. Kuvajte dok se sos ne zgusne, nekih 25 minuta, pa sklonite sa šporeta. U šerpu sipajte ulje, pa dodajte brašno. Brzo mešajte i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Umutite jaja, pa im dodajte malo bešamel sosa, dobro sjedinite i sipajte ponovo u šerpu.
Promešajte, pa dodajte parmezan i opet sjedinite. Dodajte meso u testeninu zajedno sa vodom u kojoj se kuvala. Preko sipajte bešamel sos i sve pomešajte. Pospite rendanom mocarelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)