Kristina i Tomas, Foto: Društvene mreže

MONSTRUOZNO

Jedna od Kristininih drugarica koju je muž samleo u blenderu otkrila strašne detalje: Bila je udata za psihopatu!

Slučaj je šokirao Švajcarsku ali i Balkan, odakle je Kristina poreklom

Objavljeno: 18.09.2024. 11:26h > 11:46h

Spolja je izgledao kao savršen otac i suprug, dolazi iz bogate porodice, imao je dobar posao i veliku kuću. Ali iza zatvorenih vrata stvari su bile drugačije, a sve se završilo hororom kada je ubio svoju suprugu Kristinu Joksimović, raskomadao njeno telo i delove samleo u blenderu. Slučaj je šokirao Švajcarsku ali i Balkan, odakle je Kristina poreklom.

Jedna od Kristininih najbližih prijateljica ispričala je kako je njihova veza izgledala u početku.

"Bila je zaista zaljubljena u početku, ali sam se malo iznenadila kada je ušla u vezu s njim jer joj on uopšte nije odgovarao. Izgledao je kao zaista introvertan, vrlo kritičan i ponekad prilično arogantan", rekla je njena drugarica za Daily mail.

Ona kaže da je Kristina bila udata za ubicu i nije imala pojma.

"Ostavila je tog psihopatu samog sa decom kod kuće. Bio je loš prema njoj, gestovima, rečima, pa čak i tonom... želeo je da Kristina nestane", rekla je ona.

Kristinina prijateljica, koja želi da ostane anonimna iz straha, rekla je da je Tomas, kako su mediji nazvali osumnjičenog za ubistvo, "tempirana bomba".

Ona se plaši da će "svi biti mrtvi, posebno njegova deca", ako Kristinin suprug bude pušten iz pritvora, otkrila je za Daily mail.

Kristina Joksimovićfoto: Društvene mreže

"Ako ovako nešto može da uradi Kristini, koju je voleo i koja je majka njegove dece, iz mržnje prema njoj i kompleksa inferiornosti, šta će onda nama koji smo rekli policiji za njegovu vezu", strahuje ona.

Ona je rekla da je nakon njene smrti bila uništena, ali da je sada samo ljuta, posebno nakon što su na videlo izašli detalji užasnog ubistva.

"Kristina mi je često govorila da je njihova veza, naročito posle rođenja dece, postala loša. Više se okrenuo sebi i nikome nije dozvolio da mu se približi. Pokušala je da razgovara sa njim i da sačuva vezu. Zajedno su prisustvovali savetovanju para, gde je on uvek odlazio ili odbijao da prisustvuje. Nije znala šta da radi jer je postalo još gore", pričala je drugarica.

Kako je rekla, Kristina joj je priznala da je jednom morala da pozove policiju, ali nije htela da joj kaže detalje o ovome, samo da je bio nasilan i zapretio joj da će se, ako pozove policiju, okrenuti prema njoj, a ona će videti šta će desiti joj se onda.

Dokumenti saveznog suda otkrivaju da je policija pozvana u kuću para 14. jula 2023. godine, sa slikama iz incidenta koje navodno pokazuju tragove davljenja na Kristininom vratu.

Pre smrti Kristina je odlučila da želi da se razvede od muža, a prijateljica ju je upozorila da mora da bude oprezna jer je njegova porodica uticajna.

Kristina Joksimović foto: Društvene mreže

"Ali mi, njeni prijatelji, nikada nismo pomislili da bi uradio ovako nešto. Ispred nas nikada nije bio nasilan. Rekla nam je da je počeo da pije, uzima drogu, da ga je uhvatila kako puši marihuanu u njhovom podrumu. Rekla je da želi da ga ostavi i dobila je savet od advokata šta da uradi", dodala je ona.

Prema njenim rečima, muž je želeo da eliminiše Kristinu, kao da nikad nije postojala.

"Želeo je da nestane, sa tim hemikalijama, i da se pretvara da je samo otišla jer joj je bilo previše", dodala je drugarica.

Kristina Joksimović foto: Društvene mreže

Izveštaj obdukcije pokazuje da je Kristini glava odsečena kada je njen muž rasparčao njeno telo pomoću kružne testere, noža i baštenskih makaza.

Takođe je "pažljivo uklonio" Kristininu matericu, koja je bila jedini organ koji je izvučen iz njenog torza, a za ovo "namerno sakaćenje ili ritualno degradiranje tela" se veruje da ukazuje na to da Tomas ima mentalni poremećaj, prema sudskim spisima.

Neki delovi Kristininog tela su samleveni u moćnom industrijskim blenderom, a neke je rastvorio u hemikalijama.

Istražitelji su otkrili da je, dok je rasparčavao telo majke dvoje dece, Tomas puštao Jutjub video snimke na svom telefonu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok Kristinine smrti bilo davljenje, sa "crvenim tragom na vratu".

Kristina Joksimović foto: Društvene mreže

Njeno telo je pokazalo znakove povreda nastalih pre smrti, sa posekotinama na obrazu, ispod obrve i na nosu, kao i nekoliko modrica na desnoj potkolenici, stopalu, lopaticama i potiljku.

Detaljno ispitivanje Kristinine glave otkrilo je rane koje ukazuju na to da je je njena kosa čupana.

Stručnjaci koji su analizirali rasparčavanje njenog tela rekli su da je Tomas koristio kružnu testeru, nož i par baštenskih makaza, pre nego što je bacio različite delove tela u blender.

Švajcarski mediji izveštavaju da je Tomas priznao da je ubio Kristinu, ali da tvrdi da se to desilo u samoodbrani nakon što ga je napala nožem. Potom je navodno rekao da je rasparčao bivšu manekenku - sa kojom ima dvoje dece - "u panici".

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)