Kristina Penava, Foto: Printscreen/ Youtube/ PrigorskiHr Tv

EVO ŠTA RADI DANAS

Bila je tiha patnja mnogih, zbog nje su teglili džakove, a onda je nestala: Kristinu danas ne biste prepoznali!

Od Vardara pa do Triglava, svi su pričali o njenim mandarinama kojih je dnevno prodavala po 300 kilograma, a uz to, uredno beležila porast pratilaca na Instagramu

Objavljeno: 18.09.2024. 11:08h > 11:10h

Kada se pre pet godina pojavila kao anonimna prodavačica mandarina u rodnom mestu, niko nije ni slutio da će jedna reportaža lansirati Kristinu Penavu u orbitu popularnosti i interesovanja muškaraca širom Hrvatske i regiona. Instagram je restao, nizala su se gostovanja, a onda je samo odjednom nestala sa radara medija i o njoj se nije znalo ništa sve do danas.

Kada je jedno poljoprivredno gazdinstvo iz Hrvatske 2019. godine odlučilo da angažuje atraktivnu Kristinu Penavu da sezonski prodaje voće za njih na putu u malom gradiću Bestovija, nije ni sanjalo da će ovaj poslovni potez odjeknuti širom regiona, te i da će prodavačica sa pozamašnim poprsjem postati tema broj jedan svih elektronskih i štampanih medija u regionu.

Od vesti do regionalnog viralnog hita

U prvi mah, kada je ovaj štand bio samo vest koja se prenosila, svi su bili skeptici kada se radi o stvarnom prometu voća, a onda su reporteri portala 24.sata odlučili da urade prilog sa njom na licu mesta. Tokom pola sata, možda malo kraće, Kristina je prodala čak 40 kilograma mandarina, što ne polazi za rukom ni većim trgovinskim lancima za ruku i to u vreme Božića, kada se ovo voće i najviše prodaje. Kupci, mahom muškarci starosti od 18 do 88 godina, dolazili su i sa sobom odnosili na kilograme voća. Verovatno bi to sve prošlo neopaženo od strane njihovih lepših polovina da Kristina Mandarina nije postala medijska zvezda. Od Vardara pa do Triglava, svi su pričali o njenim mandarinama kojih je dnevno prodavala po 300 kilograma, a uz to, uredno beležila porast pratilaca na Instagramu.

Instagram Kristine Mandarine "eksplodirao"

Kada je otkriven njen lik i delo, imala je "skromnih" 8.000 pratilaca, da bi ta brojka, po izlasku teksta, neumitno rasla, te se posle nekoliko dana i serije napisanih tekstova, popela na vrtoglavih 50.000. Posle toga, u mesecima koji su dolazili i više.

U marketingu, ljubavi i ratu je sve dozvoljeno, pa ako prođe - prođe. Iako će neko reći da je neumesno, te i da je čitava priča zasnovana na seksizmu, onaj ko je postavio dvadesetogodišnju Penavu za tezgu, dobro je znao šta radi. Kristina je koristila svoju instant slavu za razne influenserske poslove.

Posle ilegale, Kristina se ponovo pojavila

A onda muk. Njen nalog na Instagramu je preko noći nestao, pa je pravila nove. Od 2019. godine do danas, izgleda je imala više estetskih korekcija, te danas, sudeći po slikama koje je objavio jedan hrvatski portal, ne liči na sebe. Ipak, s vremena na vreme, njeno ime se provlačilo po društvenim mrežama - gde je i šta je.

Kristina Penavafoto: Printscreen/ Instagram

"Konačno", posle agonije čekanja, javnost je saznala šta se zbilo sa Kristinom Mandarinom. Njena prijateljica, Ines, otkrila je da ona danas živi sa porodicom u Dominikanskoj republici.

Kristina Penavafoto: Printscreen/ Instagram

"Kristina je u Dominikanskoj Republici, povukla se s hrvatske medijske scene i iz medijske pažnje na neko vreme. Uživa u privatnosti sa svojim prijateljima i porodicom. U Dominikanskoj Republici je takođe upoznala divne ljude i prijatelje. Način života u Dominikanskoj Republici i Hrvatskoj nije ni približno sličan. Kristina je veoma zahvalna što ima priliku da živi tamo jer su kultura, način života i generalno pogled na svet veoma pozitivni, puni radosti i veselja. Muzika, ples, smeh, tako jednostavne stvari, a zapravo toliko dragocene, koje su u Hrvatskoj, nažalost, na neki način zaboravljene", ispričala je ona za portal "Scena".

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)