Studentski dom, Foto: Printscreen/Google maps

borba za studentske domove

Poznato kada će biti objavljene konačne rang liste: Za dom se prijavilo duplo više brucoša od propisanog

Na raspodelu neophodno doći lično i poneti indeks i ličnu kartu

Objavljeno: 18.09.2024. 11:00h

Ove godine se na konkursu za smeštaj studenata prve godine studija prijavilo 2.374 studenata, a prema preliminarnoj rang-listi, pravo na smeštaj ostvarilo je 1.150 brucoša, izjavio je danas Goran Minić, direktor Ustanove Studentski centar Beograd.

Minić je rekao da su preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata objavljene u Službi smeštaja, u Đušinoj 5a, Studentskom domu Karaburma, u ulici Mije Kovačevića 7b i na sajtu Ustanove Studentski centar Beograd.

Prema preliminarnoj rang-listi, pravo na smeštaj u studentskom domu ostvarilo je 1.150 brucoša, od kojih 728 devojaka i 422 muškarca, rekao je Minić.

On je objasnio da se, ukoliko je studentu nepravilno obračunat broj bodova, prigovor može podneti radnim danima od 8 do 15 časova u Službi smeštaja, u Đušinoj 5a, najkasnije do utorka, 24. septembra.

Konačne rang-liste biće objavljene 25. septembra u sredu do 12 časova takođe u Službi smeštaja, ul. Đušina 5a, Studentskom domu Karaburma, ul. Mije Kovačevića 7b i na sajtu Ustanove Studentski centar Beograd www.sc.rs, rekao je Minić.

Raspodela mesta za studente koji su primljeni, prema rangu se nalaze iznad crte u Ustanovu Studentski centar Beograd, održaće se u Studentskom domu Karaburma i to za devojke 26, 27. i 28. septembra, a za muškarce 30. septembra u ponedeljak, rekao je Minić.

Studentifoto: Jelena Vučetić

Na raspodelu obavezno poneti indeks i ličnu kartu

On dodaje da je na raspodelu neophodno doći lično i poneti indeks i ličnu kartu.

"Proceduru useljenja u studentski dom, po preuzimanju uputa za useljenje - na raspodeli mesta studenti će moći obaviti u svim danima raspodele mesta, dok je krajnji rok za useljenje ponedeljak, 7. oktobra, rekao je Minić.

Za obavljanje procedure useljenja u studentski dom potrebno je, prema njegovim rečima, imati - Uput za useljenje koji se dobija se na raspodeli mesta, studentsku karticu, lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju, izdato nakon pregleda u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, Beograd i upisano na čip studentske kartice, indeks na uvid, kao i ličnu kartu.

Prilikom useljenja plaćaju se administrativni troškovi, stanarina i ostali troškovi po osnovu stanovanja u studentskom domu.

"Rok za prijavu na Konkurs u SC Beograd je za studente starijih godina studija od 16. septembra do 31. oktobra, a za studente drugog i trećeg stepena studija od 1.10. do 5.11.2024. godine na visokoškolskim ustanovama, rekao je Minić.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/M.L.)