Foto: Privatna arhiva

saznajemo

O ovom skandalu su Srbi brujali danima, a sada je Sloba Vasić za Espreso sve otkrio: Nije očekivao da će se sve...

Mi smo kontaktirali Slobu i on je bez ustezanja otkrio koliko su ga kolege razočarale

Objavljeno: 18.09.2024. 09:26h

Folk pevač Sloba Vasić nedavno je bio razočaran zbog toga što njegove kolege, za koje je smatrao da su mu prijatelji, nisu podelili njegovu novu pesmu "Letnje šeme".

Tačnije, on je to očekivao od kolega čije pesme je on delio. Nekadašnji finalista takmičenja "Zvezda Granda" je tada istakao da su svi želeli da se druže i da snimaju duete sa njim kada je imao hit "Anonimna", a da je sada potpuno drugačija priča.

Mi smo kontaktirali Slobu i on je bez ustezanja otkrio koliko su ga kolege razočarale.

Sloba Vasićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Nedavno si pisao da su te razočarale kolege jer ti nisu pružile podršku kada su objavio novu pesmu... Šta ti je ta situacija pokazala?

– Joj. Na ovu temu bih mogao satima. Sa mojim pravim prijateljima često i pričam i krstimo se zajedno kakvo je vreme došlo. Ne samo za mene i moj posao, nego generalno. A mislim da je kod nas to nekako posebno izraženo. Pomoć možemo očekivati jedino od porodice. Supruge, deteta, tate, mame, brata, sestre... Sveli smo se na to da ljudima definitivno smeta sve više tuđi uspeh. Ali ja se ni ne trudim iskreno da zadobijem pažnju, a pogotovo ne pomoć od kolega ili bilo koga drugog. Shvatio sam da je to davno prošlo vreme. Neka žive svi svoj život, izgleda da je tako najbolje. I neka su živi i zdravi. Samo me ponekad zaboli ta ružna istina. Jer znam koliko sam mnogima pomogao i bio dobar... Ali to je ono, kad je dobro, prijatelja je na pretek. Kad se malo promeni situacija, onda vidiš gde si.

Koliko su prijateljstva na estradi lažna?

– Pa, prijateljstva na estradi ne postoje. Verujte mi na reč. Onaj ko vam kaže suprotno, taj laže. Upravo iz razloga koje sam naveo u prethodnom pitanju. Generalno, kao što rekoh, u današnje vreme nema prijateljstva. Onaj ko je stekao prijatelje od ranije, taj ih ima. Ili je situacija, kad je dobro, svi su tu. Kad nije, nema nikog. Sada kad bih opet Bog dao jednu "Anonimnu" , verujem da bih opet imao tonu prijatelja. Biće i to, ja to znam. Samo tad meni neće trebati ti "prijatelji".

FOTO: instagramscreen
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages

I da li je stanje za pevače mnogo lošije nego pre jer je poznato da se mnogi klubovi zatvaraju i da posla u dijaspori nema kao pre, pa da svako sada mnogo više gleda samo sebe?

– Istina je da je posla sve manje. I da polako, ako si pravi pevač, postaješ žrtva nepravde i nekih milion bezveznih okolnosti. Glas ti više nije potreban, kao ni znanje za pevanje. Sada se recituje i dere na mikrofon. Muzičar ti i ne treba, jer svakako sve ide sa kompjutera, pusti se matrica, dovoljno je da bilo šta brbljaš preko toga i završio si posao. Vreme "narikača". Ja, kao i nekoliko mojih kolega, smo na svoje mesto došli pošteno, borili se mesecima za to, dokazivali se, pa smo od strane ozbiljnih muzičkih zvezda ocenjeni za isto, kao i od naroda koji je gledao naše takmičenje. Ne moram nikom da se dokazujem kako pevam... Ne ričem, ne pljujem po ljudima, ne izlazim iz mrtvačkog sanduka itd. Nisam zanimljiv današnjoj omladini. Svejedno, ja ću uvek i zauvek ostati dosledan, držati se pravila za koje mislim da su ispravna, pa i po cenu toga da nikad više ne zapevam nigde. Snimaću kvalitetne pesme. Mislim da je i ovo narikanje, kratkog roka. Shvatiće ljudi opet šta je prava muzika. Iskreno se nadam.

Bonus video:

(Espreso / Milen Vesović)