zimnica
Kiseli krastavci bez konzervansa su najbolja zimnica bez premca: Recept koji kida koliko je dobar
Uživajte!
Kiseli krastavci su jedna od omiljenih vrsta zimnice i mnogi će bas njih praviti ove jeseni.
Vrlo lako se spremaju, a m iimamo i poseban recept za njih.
Sastojci
3 kg kiselih krastavaca
3 l vode
700 ml sirćeta
4 kašike soli
3 kašike šećera
malo slanutka (slačice)
Priprema kiselih krastavaca bez konzervanca:
U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pu
stite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.
Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.
Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".
Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
Uživajte!
(Espreso/ona/prenela PV)