Pečene paprike, Foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

odlične su

Iscureo recept star 73 godine: Ovako se prave najbolje pečene paprike sa juga Srbije, stigle direktno iz Vranja

One su neizbežne u hladnijim danima, a recept je objavljen 1951. u starom kuvaru.

Objavljeno: 17.09.2024. 08:42h

Poznato je da se na jugu prave najbolje pečene paprike, pa vam tako donosimo i vranjanski način priprme.

One su neizbežne u hladnijim danima, a recept je objavljen 1951. u starom kuvaru.

Mesnate paprike babure, ili dugačke, isto tako mesnate, ispeći na platni štednjaka i ostaviti ih tako neljuštene da stoje jedan dan.

FOTO: Printscreen / YT / Domaći Kuhar
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Sutradan u šerpu usuti ulja, prema broju paprika, ulje usijati, a svaku papriku zamakati u vrelo ulje, odmah vaditi i ređati u toplu teglu. Svaki red paprika pomalo posoliti.

Na ovaj način teglu ispuniti, ali gledati da tegla ostane sa 3 prsta prazna. Ostaviti paprike u tegli, da postoje još jedan dan i onda ih naliti vinskim sirćetom.

Tegla se ne sme povezivati, već je poklopiti tacnicom, jer paprike previru i izbacuju ulje. Kada se završi vrenje, koje paprici ništa ne oduzima od ukusa, dodati još sirćeta, da paprika potpuno u sirćetu ogrezne. Sad teglu povezati i ostaviti sa ostalom zimnicom.

(Espreso/lepote Srbije/prenela PV)