Policija ispred metroa u kom su četiri osobe ranjenje, Foto: Printscreen/ X/ @CharliB97783485

POLICAJCI OTVORILI VATRU

Za dlaku izbegnut masakr nakon što putnik nije hteo da plati kartu! Pucnjava u metrou u Njujorku (VIDEO)

Cena jedne vožnje u metrou u Njujorku iznosi 2,90 dolara, prema Agenciji zaduženoj za upravljanje javnim prevozom u New Yorku i okolnim područjima (MTA)

Objavljeno: 16.09.2024. 23:34h

Četiri osobe su ranjene, uključujući jednog policajca iz Njujorka, kada su dvojica policajaca otvorila vatru dok su pratili putnika u metrou koji nije platio kartu, rekli su lokalni zvaničnici.

Osumnjičeni, koji je imao nož u ruci, bio je među četvoricom pogođenih, zajedno sa dva putnika u metrou i policajcem koji je reagovao, rekao je šef njujorške policije, Džefri Medri, na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams stavio je bezbednost u metrou kao prioritet svoje administracije. U februaru 2022, mesec dana nakon što je Adams preuzeo funkciju, pokrenut je plan "Bezbednost u metrou", piše Vašington post.

Plan je uključivao veći broj policajaca koji će se obračunavati sa onima koji ne plaćaju kartu. Cena jedne vožnje u metrou u Njujorku iznosi 2,90 dolara, prema Agenciji zaduženoj za upravljanje javnim prevozom u New Yorku i okolnim područjima (MTA).

U nedelju, dramatična scena se odigrala nešto nakon 15 sati na stajalištu Sater avenju, rekao je Medri. Dvojica policajaca su videli muškarca koji je stajao pored ulazne kapije za nekoliko sekundi pre nego što je prošao bez plaćanja, pojasnio je Medri.

Policajci su pratili muškarca tri sprata stepenicama do visoke železničke linije, tražeći od njega da stane. U jednom trenutku, dodao je Medri, muškarac je navodno izgovorio "Ubijaću vas ako ne prestanete da me pratite."

Dvojica policajaca su stigli do muškarca i tražili od njega da izvuče ruke iz džepova. Policajci su zatim shvatili da muškarac ima nož, rekao je Medri, ali je on igorisao upozorenja policajaca, poručivši im "moraćete da me upucate".

Dok su trojica stajala na platformi, stigao je vozu pravcu severa. Muškarac je ušao u voz. Na vozu, rekao je Medri, muškarac je nastavio da ignoriše naređenja da ispusti nož.

Pošto tizer nije bio efikasan, došlo je do pucnjave, a osim policajca, koji je ranjen ispod pazuha, ranjena je i jedna žena.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)