Foto: Profimedia/Ilustracija

TRAJNO JE UNAKAŽENA

Bebicu od 6 meseci izgrizli pacovi dok su roditelji spavali pored: Policajci zanemeli od stravičnog prizora!

Po dolasku na lice mesta, hitna pomoć je su pružili prvu pomoć, stabilizovala bebu i prevezla je u lokalnu bolnicu

Objavljeno: 16.09.2024. 22:37h

Porota u Indijani osudila je oca čiji je šestomesečni sin pretrpeo 50 ugriza pacova nakon što je njihov dom bio preplavljen ovim štetočinama, navode sudski spisi.

Kako prenosi portal Law&Crime, porotnici su u sredu proglasili Dejvida Šonabauma krivim za tri tačke optužnice za zanemarivanje deteta, koje se odnose na njega, dečaka i još dvoje dece koja su živela u kući.

Tužilac okruga Vanderburg, Dajana Mers izjavila je za novine Courier & Press da je slučaj bio toliko užasan da će ostaviti trajan utisak na policajce i tužioce.

"Žrtva je u ovom slučaju bila šestomesečni beba, koja je pretrpela užasne ugrize pacova po celom telu dok je ležala u kolevci u svojoj kući", rekla je Mers.

"Kada su hitna pomoć i policija stigli, beba je ležala u svom krevecu u lokvi krvi, a ugrizi na njegovom telu – uključujući lice, usta i ekstremitete – bili su toliko grozni da su na jednoj ruci kosti bile izložene. Beba je trajno unakažena", dodala je ona.

Tužilaštvo je tokom završne reči navelo da je državna služba za zaštitu dece dve godine pokušavala da nagovori Šonabauma da očisti kuću, prenosi lokalni NBC kanal WFIE iz Evansvila. Stručnjak za kontrolu štetočina takođe mu je dao nekoliko višekratnih zamki za pacove, ali nije bilo dokaza da ih je ikada koristio, naveli su tužioci.

Šonabaumovi advokati tvrdili su da bi služba za zaštitu dece oduzela dete da su uslovi bili toliko loši. Takođe su rekli da on nije imao dovoljno sredstava da popravi kuću.

Izricanje kazne zakazano je za 2. oktobar. Dečakova majka, Enđel Šonabaum, i tetka Delajna Turman, takođe su optužene za zanemarivanje deteta. Suđenje Enđel Šonabaum zakazano je kasnije ovog meseca, dok je Turman ovapriznala krivicu i dobila uslovnu kaznu od dve godine, pokazuju sudski spisi.

Kako je ranije izvestio Law&Crime, policija Evansvila je 13. septembra 2023. godine odgovorila na poziv o bebi kojoj je hitno potrebna medicinska pomoć u kući na južnoj Linvud aveniji. Pozivalac, kasnije identifikovan kao Dejvid Šonabaum, rekao je dispečeru da se probudio i video svog sina "prekrivenog krvlju" i da izgleda kao da su dečakovi prsti "odgriženi".

Po dolasku na lice mesta, hitna pomoć je su pružili prvu pomoć, stabilizovala bebu i prevezla je u lokalnu bolnicu. Ubrzo nakon dolaska dete je helikopterom prebačeno u drugu bolnicu u Indijanapolisu na specijalizovano lečenje.

U bolničkim zapisima koji su dostavljeni policiji, lekari su opisali da je dete pretrpelo "gotovo fatalan događaj" i da je zahtevalo transfuziju krvi nakon što je umalo palo u šok.

Lekari su rekli da je beba pretrpela više od 50 ugriza po čelu, obrazu i nosu. Dečaku je nedostajalo tkivo sa svih četiri prstiju na desnoj ruci, a kosti na svih pet vrhova prstiju bile su izložene. Najteže su bile povrede kažiprsta i malog prsta, za koje je policija rekla da je na njima "nedostajalo do pola prsta". Dete je takođe pretrpelo dodatne ugrize po rukama, nogama, stopalima i prstima. Njena unutrašnja telesna temperatura bila je oko 34°C, a pritisak 50/30 kada je stigla u bolnicu.

"Prema onome što su doktori i medicinske sestre rekli detektivima, bila je veoma blizu smrti", rekla je narednica policije Evansvila, Ana Grej, za lokalni ABC kanal WEHT kada su je pitali koliko je ozbiljno stanje deteta.

"Dete je izgubilo toliko krvi da su morali da mu daju transfuziju. Nekoliko prstiju je moralo biti amputirano."

"Jedini razlog zbog kojeg smo uopšte saznali za ovo je zato što se otac probudio i video da je beba prekrivena krvlju."

U kući, policija je rekla da se bebin krevetac nalazio oko metar od kreveta u kojem su spavali roditelji, u sobi koja je bila zatrpana smećem, polupojedenom hranom i pacovskim izmetom. Detektiv je rekao da je u krevecu video "veliku količinu krvi", zajedno sa "jastukom za dojenje" i ćebetom, koji su bili "prekriveni krvlju".

Kanta za pelene takođe je imala "krv razmazanu svuda po njoj i ono što je izgledalo kao otisci pacovskih šapa u krvi", piše u izjavi svedoka.

Na pitanje kako su mogli da dozvole da takvi užasi zadesi dete, odrasli su rekli da "nisu čuli da dete plače", rekla je Grej.

"Ovo je bio slučaj u kojem su pacovi živeli u kući", rekla je Grej za WEHT.

"Kuća je bila preplavljena pacovima. Rekli su da su pokušavali da ih se reše, ali mislim da su ih hvatali možda jednog dnevno. A tamo ima mnogo pacova", zaključila je ona.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)