nema mu ravnog
Stare domaćice redovno dodaju ovaj tajni sastojak u ajvar: Daje mu poseban šmek, a ukus nikad bolji
Jedan sastojak može značajno poboljšati ukus ajvara
Zimska je sezona, a to znači samo jedno – ulicama se širi predivni miris pečene paprike. Svaka domaćica ima svoju nadogradnju tradicionalnog recepta za ajvar, a mi vam donosimo tajni dodatak koji dokazano poboljšava ukus. Reč je o renu, prenosi City Magazine.
Sastojci
– 3 kilograma crvene paprike
– 300 grama rena
– 3 decilitra ulja
– 1 decilitar alkoholnog sirćeta
– kašika soli
Priprema ajvara
Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih staviti u veću šerpu i kuvati dok smesa ne postane gusta.
Posolite i dodajte ulje i kuvajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promešajte.
Ajvar sipati u zagrejane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, pokrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar pre konzumacije treba držati na suvom mestu najmanje 24 sata.
Bonus video: