Pešić i Bogdanović, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / Shutterstock Editorial / Profimedia

otkud sad ovo?

Bogdanović izazvao pometnju rečima o Pešiću: Ne verujem mu...

Kapiten iznenadio rečima o selektoru

Objavljeno: 16.09.2024. 18:52h > 18:58h

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović bio je gost emisije "Oko" na RTS-u gde je govorio o osvajanju olimpijske bronze u Parizu.

Otkrio je zašto je ova medalja posebna.

- Ovo je prvi put da sam pobedio na takmičenju, da se nismo vratili sa porazom. Ta medalja mislim da će pomoći nadalje. Šta je uspeh, prvo, drugo, a mi najviše slavimo treće mesto. Spontano smo napravili druženje, na naš, srpski način. Mi smo normalni ljudi, volimo da se veselimo i slavimo kad su takvi razlozi. Bili su nam prijatelji i porodica tu, sve je bilo onako, prirodno - rekao je Bogdanović.

Istakao je i koji potez selektora Svetislava Pešića bio ključan u borbi za treće mesto.

Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport©

- Bronzana medalje je najteža za osvojiti. Kad izgubiš, najgora je ta drvena medalja. Naša ekipa je pokazala karakter. Karija moram da pohvalim, digao nas je na iskustvo. Pomerio je plan Olimpijskog komiteta, da dođemo ranije, probuđeniji i sa više energije - rekao je Bogdanović.

Potom se osvrnuo na njegov odlazak sa mesta selektora.

- Voleo bih da ostane. Već smo u nekoj grupi komentarisali. Svi smo odreagovali kao: 'ma...' Ja mu ne verujem, mislim da će ostati. Znamo svi koliko smo se približili, napravili smo radnu atmosferu, kult, pobednički mentalitet. A tim potezima može da se to naruši. Da prebacimo malo pritisak na Karija - nasmejao se Bogdanović.

Bonus video:

(Espreso sport/OKO)