Jelo, ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FATIMA SYDOW COOKS

prijatno

Zbog ovog kuvanog jela, krv će vam strujati kroz telo: Greje vas u hladnim danima, a ukus se teško zaboravlja

Recept za ovo kuvano jelo je jednostavan, a obećava ukus koji se ne zaboravlja.

Objavljeno: 16.09.2024. 13:24h

Ništa bolje ne greje u hladnim danima neko dobro kuvano jelo.

A u nastavku vam donosimo baš takav recept.

U pitanju je piletina sa povrćem koja obara sa nogu.

SASTOJCI

foto: Printscreen/YT/ Recipe30

pileće belo meso

2 krompira

3 paprike

2 zelena paradajza

2 crvena paradajza

1 patlidžan

prešun, koren i list

šargarepa

suvi bilji začin

biber

ulje

PRIPREMA

Piletinu isecite na kocke, pa je prodinstajte na vrelom ulju.

Dodajte joj na kocke isečen krompir, šargarepu i koren peršuna, pa na blagoj temperaturi nastavite da dinstate. Ukoliko treba, dodajte malo vode.

Svemu pridružite isečene paprike, paradajz i patlidžan, začinite i još malo prodinstajte.

Nalijte vodu da prekrije sastojke, začinite, pa kuvajte na laganoj vatri oko pola sata.

Pred kraj dodajte iseckan beli luk i list peršuna.

Služite toplo.

Prijatno!

(Espreso/ona/prenela PV)