Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

prijatno

Najmekša pogača koju ste probali: Topi se u ustima, recept nikad jednostavniji, a ove sastojke već imate u kuhinji

Recept koji će vas oduševiti

Objavljeno: 15.09.2024. 22:45h

Ova pogača je odlično rešenje za doručak.

Sastojci:

200 ml mleka

200 ml vode

200 g putera

110 ml ulja

dva jajeta

jedna kašičica soli

dve kesice praška za pecivo

720 g brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Qiong Cooking

U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.

Bonus video:

(Espreso/Republika/prenela:B.S.)