ukusno
Kada ovo budu probali vaši ukućani tražiće vam uvek još: Prženice spremne za manje od 20 minuta, rapsodija ukusa
Ukusno i brzo spremno
Donosimo vam najbolji recept za džumbus prženice, izdašan obrok gotov za manje od 20 minuta.
Sastojci:
18 kriiški hleba
Fil:
4 do 5 jaja
150 ml mleka
200 g sira
150 g dimljene kobasice
200 g parizera
so po potrebi
origano
1 paradajz
središnji deo hleba
200 g sira koji se topi
3 kašike kečapa
Priprema:
Umutiti jaja, posoliti i dodati mleko. Izvaditi središnji deo hleba iz 9 kriiška, a 9 ostaviti normalno. Kriiške hleba umakati u smesu sa jajima i ređati na pleh, a onda u istu smesu umakati šuplje kriiške i ređati ih preko punih. U preostalu smesu od jaja dodati sir, paradajz, kobasicu i izrendanu salamu pa posuti origanom i dodati središnji deo hleba i sve lepo sjediniti. Poređane kriiške hleba premazati kečapom pa ih puniti filom i posuti narendanim kačkavaljem.
Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.