Foto: Bakina kuhinja

Ukusno

Spolja sjajan i hrskav, a unutra sočnan: Recept za najbolji pileći batak je tu, u jednom sastojku je posebna čar

Evo jedan zanimljiv recept

Objavljeno: 14.09.2024. 19:21h

Zamislite veliki tanjir pun mirisnih, spolja sjajnih ili hrskavih, a iznutra sočnih pilećih bataka i neće vam biti teško da se odmah bacite na pripremanje ručka.

Evo jedan zanimljiv recept!

POTREBNO JE

800 g pilećih bataka, sok jednog limuna, 2 kašike ulja, bosiljak, nana, so, biber, 2 čena belog luka, 150 g fete, malo zelenih maslina

foto: PRINTSCREEN/YT/ COOK DELICIOUS

PRIPREMA

Pileće batake stavite u vatrostalnu posudu i prelijte ih marinadom napravljenom od maslinovog ulja,limunovog soka, propasiranog belog luka, začina i začinskog bilja. Dobro izmešajte da se začini lepo rasporede po mesu, pa poklopite i ostavite da malo odstoji, a potom zapecite pola sata na 200 stepeni. Izvadite piletinu i preko narendajte fetu. Dodajte seckane masline i vratite u rernu da se zapeče još 10 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S.)