Foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10, printscreen/youtube/Večernji list

svaka čast!

Ovakave teleće snicle je pravio Stevo Karapandža: U jednom sve domaćice greše, recept će vas zakucati na mestu

Prste da poližete

Objavljeno: 14.09.2024. 16:38h

Stevo Karapandža, jedna od naših najboljih kuvara, uveo je potpuno drugačiji prikaz kulinarstva u bivšoj Jugoslaviji, pre više od tri decenije.

A ovaj njegov recept za teleće snicle morate obavezno probati.

Stevo Karapandžafoto: Printskrin@BalkanTrip TV/YouTube

TELEĆE ŠNICLE U LIMUNU

Potrebno je:

8 šnicli,

60 g putera,

1 dl belog vina,

1 dl kisele pavlake,

4 limuna,

1 vezica peršuna,

so,

sveže mleveni biber

foto: Printscreen/Youtube/Ballistic BBQ

Priprema:

Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Šnicle stavite na toplo. Napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.

Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.

Teleće šniclefoto: Printscreen/youtube/Kuhinjaza10

Bonus video:

(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)