Foto: POOL / Getty images / Profimedia

strašno

Ovaj slučaj nema kraja: Harvi Vajnstin optužen za tri dodatna se*sualna zločina

Tužioci su velikoj poroti predočili dokaze o tri dodatne optužbe protiv holivudskog producenta

Objavljeno: 13.09.2024. 11:16h > 11:19h

Osramoćeni filmski mogul Harvi Vajnstin optužen je za dodatne optužbe za seksualne zločine uoči ponovjenog suđenja u Njujorku, saopštili su tužioci Menhetna na saslušanju u četvrtak. Optužnica će ostati pod pečatom do suđenja koje je zakazano za 18. septembar.

Harvi Vajnstin trenutno se oporavlja od hitne operacije srca kojoj je podvrgnut u ponedeljak u bolnici na Menhetnu, pa nije bio prisutan na saslušanju u četvrtak.

Harvi Vajnstinfoto: Andrew Kelly / UPI / Profimedia

Tužioci su velikoj poroti predočili dokaze o tri dodatne optužbe protiv holivudskog producenta, a iste datiraju iz sredine 2000-ih. Tužioci su tražili da se Vajnstinu ponovo sudi nakon što je Apelacioni sud ranije ove godine odbacio osuđujuću presudu za silovanje i seksualni napad iz 2020. godine.

Ostaje da se vidi da li će nove optužbe biti uključene u ponovljeno suđenje, kako se nadaju tužioci, ili će se na sudu voditi kao poseban predmet, prenosi "Guardian".

Harvi Vajnstin trenutno se oporavlja od hitne operacije srcafoto: POOL / Getty images / Profimedia

Nove optužbe dolaze nakon što su tužioci u Velikoj Britaniji prošle nedelje objavili da više neće raditi na optužbama za seksualni napad protiv Vajnstina, koji je bio najistaknutiji negativac pokreta #MeToo iz 2017. godine, kada su žene masovno počele da izlaze u javnost sa izjavama o njegovom upitnom ponašanju.

Sam Harvi, suosnivač filmske i televizijske producentske kuće "Miramax", dugo je tvrdio da je svaka seksualna aktivnost bila sporazumna.

Bonus video:

(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)