Amber Maherloughnan sa sinom, Foto: Facebook/Amber Maherloughnan

traumatično iskustvo

"Oteli nam pasoše i zatvorili na 24 časa": Majka sa sinom krenula na odmor u Tursku pa zbog 1 stvari doživela horor

Majka (28) sa sinom otišla na odmor u Tursku pa zbog jedne stvari tamo doživela horor

Objavljeno: 13.09.2024. 08:52h > 09:14h

Jedna majka iz Engleske rekla je doživela traumatično iskustvo nakon što su su njenu porodicu na aerodromu u Turskoj držali "kao kriminalce sa pokvarenom hranom i malo vode" kada je na odmor u ovu zemlju stigla sa sinovljevim isteklim pasošem.

Amber Maherloughnan, iz Luisa u Istočnom Saseksu, doletela je iz Londona, Engleska u Antaliju u Turskoj sa svojom porodicom kako bi uživala u nedeljnom odmoru vrednom 6.000 funti ovog avgusta. Ali 28-godišnjakinja je navodno bila šokirana kada joj je rečeno da je pasoš njenog šestogodišnjeg sina Rubena istekao pre skoro četiri meseca.

Preplašena majka tvrdi da su im službenici "oteli" pasoše i da su sa još 13 osoba bili zadržani skoro 24 sata. Ona tvrdi da su imali samo "odvratan" toalet za upotrebu, i da su im jedva dali hranu ili vodu - odnosno samo "truli paradajz i po jedno jaje".

Podelivši srceparajuću fotografiju na društvenim mrežama na kojoj mali dečak Ruben žalosno gleda kroz prozor aviona dok je primoran da se vrati kući bez odmora, majka je otkrila da je bila prinuđena da skupo plati za svoju "glupu grešku".

"Tretirali su nas na tako loš način"

"Neka ovo bude lekcija svim roditeljima da proveravaju pasoše vaše dece“, napisala je ona na društvenim mrežama a onda dodala ono što ju je, kako kaže, najviše potreslo.

"Bilo je užasno. Ne želim sažaljenje, bila je to moja krivica, ali način na koji sam tretirana sa detetom nije bio fer. To je ono što me je najviše dotaklo. Krenuli smo tamo kao porodica da trošimo novac na odmoru, podržavajući na taj način njihovu zemlju a oni su nas tretirali na tako loš način", objasnila je ona.

Na kraju ipak ostali bez odmora

Majka je otkrila da nije proverila pasoš svog sina, koji je istekao 16. aprila 2024, pre putovanja i da "nije imala pojma" da je istekao dok nisu stigli u Tursku.

Nakon cele drame na aerodromu, Amber je objasnila da je zajedno sa sinom morala da napusti aerodrom i kontaktira tursku ambasadu da pokuša da obezbedi privremenu putnu ispravu. Međutim, nakon par pokušaja na kraju su bili primorani da odlete kući jer nije bilo garancije da će im papirologija omogućiti ulazak u zemlju.

"Imala sam lažnu nadu da ćemo ući i da će sve biti u redu. Samo sam odbrojavala minute dok nas ne puste ali to se nije desilo", rekla je Amber pa dodala da su policajci, kada su stigli zgrabili nju i sina i otpratili do aviona bez hrane.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)