recept
Slavica Rokvić podelila sa domaćicama recept za pinđur: Lepši nikad niste jeli, ovako je spremala njena majka
Temperature polako padaju i sad je pravo vreme da prionete na pripemu zimnice
Supruga pokojnog Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, već godinama za svoju porodicu priprema ukusnu zimnicu u kojoj uživaju svi. Njen špajz počekom zime bude prepun ukusnih pikanterija od voća i povrća u kojem se uživa tokom duge i hladne zime.
Slavica je poznata kao izuzetna domaćica i žena koje svaki trenutak slobodnog vremena koristi da uradi nešto korisno i lepo. Ona uživa u pripremi zimnice, a mnoge recepte nasledila je od svoje majke.
Jedan od njih podelila je sa svojm pratiocima na društvenim mrežama. U pitanju je čuveni pinđur, a kako ga ona sprema pogledajte u nastavku.
Potrebno je:
- 6 kg crvenog paradajza
- 6 kg patlidžana
- seckane pečene paprike, otprilike
- so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
- seckani beli luk, otprilike
- 1 l ulja
Priprema:
- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti. U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.
Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj - objasnila je Slavica u opisu videa koji je podelila na Instagramu.
Isprobajte i vi pa javite da li vam se dopao ovaj recept ili podelite sa nama svoj.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)