Amerikanka Bler, Foto: Printscreen/TikTok/blairinbelgrade

na mrežama haos

"Za mene je to uvredljivo i neprikladno": Amerikanka besna zbog onoga što je muškarci u Srbiji često pitaju (VIDEO)

Amerikanka Bler izazvala haos na mrežama kada je iznela stav o muško-ženskim odnosima

Objavljeno: 12.09.2024. 07:48h

Amerikanka po imenu Bler, koja već više od dve godine živi u Beogradu, otvoreno je progovorila o svom iskustvu sa kulturom sastanaka u našoj zemlji i tom prilikom iznela svoje frustracije zbog jedne stvari.

Na svom TikTok profilu, Bler je dodatno pojasnila svoje stavove, navodeći da se više puta uvredila jer su je muškarci u Srbiji pozivali na dejt tako što bi je zvali na "kafu". Istakla je da smatra kako niko ne bi trebao ni njoj, niti bilo kojoj devojci u Srbiji da prilazi sa ovakvim pozivima.

"Da li je pozivanje devojke na kafu popularno u Srbiji? Jer kada šetam ulicom često mi priđe neki lokalac ili turista i onda mi kažu: 'Tako si lepa, šta te je dovelo u Srbiju, čime se baviš', a potom obavezno sledi pitanje 'da li bih mogao da te izvedem na kafu?

Za mene je to uvredljivo. Srpkinje imaju visoke standarde – one se doteruju čak i kad idu do marketa, a kamoli za neki dejt. Tako da mi se ovakvi pozivi jednostavno ne uklapaju u muško ženske odnose." objašnjava ona pa dodaje:

"Ne impresionirate me time"

Ljudi ovde verovatno misle da ću biti zadivljena kafom jer pretpostavljaju da su američka udvaranja užasna i da nemam visoka očekivanja, ali ja se na ovakve pozive samo uvredim i često kažem da ne pijem kafu, što i jeste istina."

Na kraju, ona ističe da, iako zna koliko Srbi vole kafu, smatra da je ovakav pristup neprikladan.

"Imam dečka koji me vodi u lepe restorane i trudi se da nam sastanci budu poseban doživljaj. Pitanje 'hoćeš na kafu?' jednostavno nije dovoljno da me impresionira," zaključila je Bler.

U komentarima ispod njene objave, mnoge Srpkinje su joj objasnile da poziv na kafu ne doživljavaju kao uvredu. Naprotiv, one smatraju da je to uobičajen način za početak neobaveznog razgovora ili upoznavanja, te da u njemu ne vide toliki problem.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)