Siner i Đoković, Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

strašan udarac

Grom iz vedra neba: Čovek koji je sa Đokovićem osvojio sve će trenirati Sinera?

Šok iz sveta tenisa

Objavljeno: 11.09.2024. 10:16h > 10:21h

Veliki udarac za najboljeg tenisera u istoriji! Nekadašnji kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki će u budućnosti trenirati Janika Sinera, piše "Gazeta delolo Sport".

On će zameniti Umberta Feraru, a pominje se nekoliko imena za fizioterapeuta, uključujući i Klaudija Cimalju, ali nije sigurno da će napredak u pregovorima biti postignut u kratkom roku, prenosi "Sportal".

Janik Siner, tek posle pobede na US Openu, trebalo bi da ozvaniči nove članove svog štaba koji će u narednih nekoliko dana zameniti Umberta Feraru i Đakoma Naldija.

Marko Paniki, nekadašnji Đokovićev trener, trebalo bi da se pridruži štabu italijanskog tenisera. Inače, i Cimalja je bio važan deo štaba Đokovića.

Marko Panikifoto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Gazzetta dello Sport" to prenosi i piše:

- U međuvremenu, u narednih nekoliko dana trebalo bi da budu ozvaničena imena novih članova štaba, koji će zameniti Umberta Feraru (atletski trener) i Đakoma Naldija (fizioterapeut), koji su prekinuli saradnju sa igračem nakon eksplozije doping afere. Izbor trenera je veoma važan, posebno za rad u vansezoni u decembru, jedinom godišnjem dobu posvećenom samo treninzima. Poboljšanja koju je Sinner napravio pod atletskim vođstvom Ferare su očigledna i biće od suštinskog značaja da se nastavi rad na visokom nivou. A izbor je pao na Marka Panikija, koji je dugo radio sa Novakom Đokovićem i ima veoma dugo iskustvo. Što se tiče fizioterapeuta, pomenuto je nekoliko imena, uključujući i Klaudija Cimalju, ali nije sigurno da će brzo doći do raspleta. U grupi je uvek osteopata Andrea Cipola, veoma cenjen zbog svojih ljudskih kvaliteta kao i svojih profesionalnih- piše "Gazzeta".

Bonus video:

(Espreso sport/Sportal)