Novak Đoković, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

PA, DA LI JE OVO MOGUĆE?

Šok: Italijan optužio Đokovića za doping, a sada ovo!

Sramni Italijan ponovo u centru pažnje

Objavljeno: 11.09.2024. 08:13h > 08:17h

Iako su italijanski mediji plasirali vest da je prvi teniser sveta Janik Siner oslobođen svih optužbi za doping, ispostavilo se da to nije istina.

Svetska antidoping agencija je zatražila dodatno vreme oko ovog slučaja, pa će novi šampion US Opena i dalje strepeti.

Inače, upravo je veliki kritičar Novaka Đokovića Marko Bonariđo požurio da objavi da je Siner "nevin".

On je krajem 2023. godine žestoko napao srpskog asa i optužio ga da je zaobišao antidoping pravila.

On je u tekstu iz 1. decembra 2023. godine pisao o žalbi Novaka Đokovića na tretman pred meč Dejvis kupa protiv Kamerona Norija.

- Tog 24. novembra, medicinski inspektor iz Međunarodne organizacije za integritet tenisa pojavio se u Đokovićevom domu sat i po vremena pred meč protiv Kamerona Norija kako bi uzeo par kapi njegove krvi za test. Tajming je bio ispravan, i izbor testa je bio ispravan, jer vađenje krvi traje par sekundi i jedva utiče na zagrevanje. Đoković je, uz ružno ponašanje prema inspektoru, pomerio proveru za posle meča, drugim rečima dva sata kasnije kada mikrodoza više ne bi bila vidljiva na testu - napisao je italijanski novinar.

Đoković i Sinerfoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potom je dodao:

- Da li je Srbin u riziku od kazne? Ne, jer za razliku od svih drugih sportova, anti-doping pravila tenisa omogućavaju mu brojne „rupe“ u pravilima. Prva je da tokom turnira, čak i iznenadna poput ove, smatra se ‘tokom takmičenja’ i podleže drugačijim praivlima. Druga je da, prema pravilima, vreme u kom uzorak mora da bude dat nije više „momentalno po prijemu notifikacije“ već „60 minuta po završetku meča, što se pomera na 120, ako je u pitanju finale“. Ukratko, Đoković je imao pravo da natera ispektora da čeka - naveo je ovaj novinar.

Bonus video:

(Espreso sport/Nova)