Piter Renadej, Foto: Youtube printscreen/mouseinfo

tuga

Ostali smo bez još jedne legende - Život izgubio čovek koga znamo apsolutno svi sa malih ekrana

Evo ko je preminuo...

Objavljeno: 10.09.2024. 20:51h

Uz njega su odrastale mnoge generacije.

Piter Renadej, najpoznatiji kao originalni glas Majstora Splintera iz popularne animirane serije "Teenage Mutant Ninja Turtles", preminuo je u 89. godini, saznaje TMZ.

Prema navodima policije, koja je u nedelju izvršila proveru u njegovom domu u Burbanku nakon što je primila poziv, Renaday je pronađen mrtav. Smrt se smatra prirodnom i nije pokrenuta istraga medicinskog ispitivanja.

Njegova nećaka, Mindi Zakari, izjavila je za TMZ da uzrok smrti još nije poznat, ali je napomenula da Renadeju nije radio klima uređaj u vreme nedavne toplotne invazije u Los Anđelesu, što je dovelo do toga da temperatura u njegovom domu u dolini dostigne preko 30 stepeni celzijusa.

Mindi nije sigurna da li je u pitanju toplotni udar, prirodni uzroci ili nešto treće, ali je istakla da porodica smatra da dalja istraga nije potrebna.

Piter Renadej je imao izuzetno uspešnu karijeru koja je obuhvatala više od šest decenija u svetu filma, televizije i video igara. Njegova najpoznatija uloga bila je glas Majstora Splintera u animiranoj seriji "Teenage Mutant Ninja Turtles" iz 1987. godine, koja se emitovala sve do svog završetka 1996. godine.

Renadej je takođe ponovio ulogu Splintera u nemuzičkim delovima uživo izvođene predstave "TMNT: Coming Out of Their Shells", koja je snimljena u Radio City Music Hall-u 1990. godine. Među njegovim značajnim glasovnim ulogama izdvajaju se i Abraham Linkoln u "The Hall of Presidents", kao i likovi Henri i Maks u atrakcijama "Country Bear Jamboree" u Dizni parkovima.

Na ličnom planu, Renaday je bio u braku sa Florence "Flo" Daniel, koja je 35 godina radila kao sekretarica u muzičkom odeljenju Walt Disney Studija, od 1979. do njene smrti 2011. godine.

Peter Renadej preminuo je u 89. godini, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu zabave i filmske industrije.

Bonus video:

(Espreso / Srbija danas)